Kisokos

A szempilla-hosszabbítás meghódította a világot!

Olvass tovább

A szálankénti szempilla-hosszabbítás művészete Ázsiából indult, és Amerikában a ‘90-es években vált népszerűvé. Mára az egész világot meghódította, és jelenleg is a szépségipar egyik legkeresettebb ágazata – olyannyira, hogy világszerte egyre nő a kizárólag erre a szolgáltatásra szakosodott szalonok száma.

A pillahosszabbítás Magyarországon általában kiegészítő szolgáltatásként van jelen a szépségszalonokban, de egyre több szakember van, aki kizárólag szempillaépítéssel foglalkozik.

A Best Lashes Professional képzéseinek célkitűzése, hogy tanítványaink olyan magas színvonalú, magabiztos tudást szerezzenek, amivel “főállású” szempilla stylistként is sikeresek lehetnek.

A szálas műszempillák típusai és elnevezésük

A szálas műszempillákat többféleképpen nevezik: tartós szempillaépítés- vagy hosszabbítás, szálankénti műszempilla, 3D (régi nevén) vagy klasszikus 1D műszempilla.

Az utóbbi időben a legújabb technika elterjedésével már a 2D, 3D, 4D, 5D, 6D elnevezéssel is gyakran találkozhatunk, ami a volume technikának felel meg. Sőt, a mega volume technika is teret nyert, hiszen már akár 12D szempillát is kérhetnek a vendégek.

Sok stylist tart attól, hogy ez a technika elnehezíti, így roncsolja a természetes pillákat, valójában azonban megfelelő tudással és eszközökkel veszélytelen az eljárás. Ma már egészen a 0.03 mm vastagságú, leheletkönnyű szempillákat is megtaláljuk a kínálatban, melyeket kifejezetten a volume és mega volume építéshez fejlesztettek ki.

1D (klasszikus) szempilla

Régi nevén 3D szempilla. Ez a legelterjedtebb elnevezés a szempilla-hosszabbítás területén. Ma ezt a technikát 1D-nek is nevezik, hiszen egy szempillára egyetlen szál műszempilla kerül.

2D szempilla

Ez a technika a duplázást jelenti, vagyis speciálisan könnyített pillák használatával egy természetes pillára két műszempilla kerül, így sokkal dúsabb hatás érhető el, a saját szempilla roncsolódása nélkül!

3D szempilla

Ez a technika pedig a triplázást vagy volume (Russian volume) technikát jelenti, ahol már három könnyített súlyú szempilla kerül applikálásra egy saját pillára. A dúsítás még ennél a technikánál is szép, természetes hatású, helyes applikáció mellett a saját szempillát nem károsítja.

4D – 6D szempilla

Más néven volume, Russian volume technika (4D, 5D, 6D)

Oroszországból indult, az Egyesült Államokat szinte azonnal meghódította, mára pedig Európában is kedvelt megoldás.

A volume technikánál 3-6 szál extra könnyített súlyú és vékonyságú pillát applikálunk egy szempillára.

Ennél az applikálásnál speciális csipeszt és technikát alkalmazva dúsítjuk a szempillát.

Tapintása selymes hatású, viselése könnyed. Ezt a technikát a már gyakorlattal rendelkező stylistoknak ajánljuk!

Szempilla lifting

Amerikában és Európában a műszempilla-építés mellett a szempilla lifting is nagyon kedvelt és keresett szolgáltatás. Ma már egyetlen szépségszalon palettájáról sem hiányozhat.

A hagyományos szempilla-göndörítéstől eltérően a Best Lash Lifting nemcsak göndörséget, de több héten át tartó lifting hatást is biztosít a szempillának. Azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak, vagy nem szeretnek műszempillát viselni, lehetőségük van ezzel a technikával kiemelni a tekintetet. A szempilla liftinggel megemelt pillák festhetőek és spirálozhatóak is.

Hosszantartó, akár 6-8 hétig látványos liftinget és göndörséget ad a saját pillának. Tökéletesen alkalmazható a lelógó szemhéj okozta zárt tekintet optikai nyitásához!

Prémium minőségű Best Lash Lift termékcsaládunk keresett szolgáltatás lehet a Te üzletedben is!

Gazdaságos, hamar megtérülő befektetés minden szakember részére!

GYIK

Mire kell figyelni, hogy a műszempilla minél hosszabb ideig szép maradjon? Meddig tart a hatása?

A szempilla-hosszabbítás során a stylist a saját pillákra applikál egy vagy több szálat. A megfelelő ápolás mellett ezek nem esnek le, azonban a saját pilláink természetes cseréjekor elveszítjük őket. Egyéni igénytől függően 2-4 hetente érdemes töltésre járni.

Szabad szempillaspirált használni, ha műszempillánk van?

A szempillaspirál használata nem javasolt, hiszen az épített pilla egyébként is hosszú, fekete és dús, viszont a szempillaspirált nehéz tökéletesen eltávolítani a pillák közül, ami problémákat okozhat.

Érheti víz a műszempillát?

Az első 24 óra eltelte után nem okozhat gondot, ha műszempillával edzünk, úszunk, vagy akár szaunába megyünk.

Hogyan tehetjük látványosabbá a hosszú, de egyenes szempillákat?

Ma már kaphatóak L, L+, LC és LD szempillák, melyek tökéletesek az egyenes pillákra, azonban a minél látványosabb eredmény érdekében ajánlott a szempilla lifting is. Ez az eljárás önmagában is eredményt hoz, de emellett remek alapot biztosíthat hosszú, egyenes szálú pillák esetén a szálankénti hosszabbításhoz is.

Lehet, hogy valaki allergiás a műszempillára?

Sajnos előfordulhat, hogy a szempillaragasztó egyes összetevői allergiás reakciót váltanak ki. Ha kipirosodik a szemed, feldagad, szokatlanul könnyezik vagy bármilyen kellemetlen érzést tapasztalsz, azonnal fordulj a szempilla stylistodhoz.

Igaz, hogy a műszempilla károsítja a saját szempillákat?

A megfelelően felhelyezett, jól kiválasztott pillák nem okozhatnak kárt a saját szempillákban. Az applikáció során a stylist feladata, hogy kiválassza a saját pillákhoz leginkább illő műszempillákat, melyek nem nehezítik el a sajátjainkat.

Miért érdemes biztos forrásból származó anyagokkal dolgozni egy szempilla stylistnak?

Sajnos – ahogy a szépségipar más területein is – számos silány minőségű hamisítvány jelent meg a piacon, melyek gyakran elmaradnak az ígért színvonaltól. A vendégek egészségének védelmében, valamint a stylist kifogásolhatatlan minőségű munkájának érdekében mindig csak biztos, leinformálható forrásból származó anyagokkal szabad dolgozni.

Kedves Vásárlóink! Üzletünk a kormány intézkedései alapján március 8-22. között zárva tart, azonban webshopunk zavartalanul üzemel!

Weboldalunk sütiket használ. Miért?
Elfogad