2D szempilla építés: Minden, amit tudni akartál | Best Lashes ®

2D szempilla építés: Minden, amit tudni akartál | Best Lashes ®

2D szempilla építés: Minden, amit tudni akartál

A 2D szempilla építés az egyik legnépszerűbb technika a volume technikák közül, amelyet nem csak a szempilla stylistok szeretnek készíteni, de a vendégek is imádnak. Miben rejlik a különlegessége és hogyan készíthetünk tartós, professzionális és szabályos 2D szettet vendégeinknek? Nézzük!

Mi az a 2D szempilla, azaz a duplázott szempilla?

A 2D szempilla építés nagyon egyszerűen fogalmazva annyit tesz, hogy egy természetes szempillára két darab műszempilla kerül fel. Emiatt is hívják duplázott 2D technikának, amellyel látványosabb hatást érhetünk el a klasszikus 1D technikával készült szetthez képest.

A természetesen dús tekintetet könnyített pillák használatával érhetjük el, amelyek nem roncsolják a természetes pillákat.

Kinek javasolt a 2D műszempilla?

A 2D szett kiválóan alkalmas a saját szempilla dúsítására. Leginkább azok a vendégek kedvelik, akik még visszafogottabb, természetes hatású tekintetet szeretnének, de azért valamivel látványosabb kivitelben.

A duplázott szempillák előnye, hogy hétköznapi és alkalmi viseletként is megállják a helyüket, hiszen nem mutat túl keveset és túl sokat sem. Könnyed megjelenése miatt kiemeli az arc legszebb részét: a szemeket.

Szemüveges vendégeidnek is bátran ajánlhatod, mert kényelmes viselni, nem ér hozzá a szemüveg lencséjéhez.

A 2D szempilla tartóssága

A tökéletes 2D szempilla szett elkészítése az alapok megfelelő elsajátításán és a magas minőségű eszközök használatán múlik. 

Azonban ahhoz, hogy egy szett 6-8 hétig tartós maradjon kettőn áll a vásár.

Ami a szempilla styliston múlik

A Duplázott 2D technikai továbbképzésen megtanultakat pontosan kell alkalmazni a szempilla építés során.

A szett annál tartósabb és a vendég annál elégedettebb, minél magasabb minőségű termékeket használsz. Érdemes odafigyelni a szempilla csipesz, a szempilla ragasztó és a műszempilla termékjellemzőire, mielőtt választasz.

Rengeteg minden múlik az elő- és utóápoláson is. Az előápolás során alaposan meg kell tisztítani a természetes pillákat ahhoz, hogy a ragasztó megfelelően tudjon tapadni. Profi, gyakorlott stylistok használhatnak olyan kiegészítő termékeket, amelyekkel a ragasztó kötését teszik gyorsabbá.

Ami a 2D szempilla viselőjén múlik (H4)

Javasoljuk, hogy minden vendégednek adj néhány tippet az otthoni pillaápolással kapcsolatban, hogy sokáig megőrizhessék a dúsított tekintetüket.

A vendég ügyeljen arra, hogy alvás közben a pillák ne dörzsölődjenek a párnához.

Reggel ajánlott egy szempillafésű segítségével átfésülni az éjszaka folyamán összekuszálódott szálakat.

Az otthoni ápolás során fontos olajmentes sminklemosó termékekkel tisztítani a pillákat és az arcot.

Mindezek segítségével nemcsak tartósabb szetteket készíthetünk, de csökkenhetjük az irritációt (link a “Szemhéjduzzanat” cikkre), valamint megkönnyíti a szempilla építés folyamatát is. Így a vendégek szép 2D szettel és sokkal elégedettebben távoznak majd.

2D szempilla építés tippek

A szempilla stylist gyakorlatán is sok múlik, hogy a szett mennyire lesz tartós. Vannak olyan trükkök, amellyel növelhetjük a 2D szett tartósságát. Nézzük, melyek ezek!

A 2D szempilla hosszabbítás már a volume technikák családjába tartozik, ezért elkészítése nagyobb fokú precizitást igényel. Megijedni azért nem kell, hiszen ez a volume technikák közül a legelső, amelyet ha tökéletesre fejlesztesz, még káprázatosabb szetteket alkothatsz. 

Ha az alábbi tippeket betartod a műszempilla építés közben, akkor biztos lehetsz benne, hogy gyönyörű végeredménnyel leped meg vendégedet.

7 tipp a Best Lashes & Brows Pro Akadémia oktatójától:

  1. A 2D műszempilla tincset a szemhéjtól 0,5 mm távolságra helyezzük a természetes pillára.
  2. A pillaszálakat egyenként mártsuk bele a ragasztóba, majd egyik és másik irányból applikáljuk rá a természetes pillára ügyelve arra, hogy a tincs “Y” formát vegyen fel.
  3. Minden egyes duplázott szempilla tincs egységesen nyitott legyen, hiszen így lesz esztétikus a végeredmény. 
  4. A tincsek felhelyezésekor fontos, hogy a szálak ne legyenek túl nyitottak, mert könnyen összegabalyodnak, és a kész szett nem mutat jól.
  5. Ügyeljünk arra, hogy a két szál műszempilla töve a megfelelő helyen záródjon. Ha túl magasan záródik, akkor a dúsító hatás elmarad, de ha túl alacsonyan, akkor a nem megfelelő tapadás miatt a pillák hamar lehullanak.
  6. Mindkét műszempilla szál teljesen illeszkedjen a saját szempillához, különben a fésülésnél kényelmetlenné válik és le is tépődik, ami kellemetlenséget okoz a viselőjének.
  7. Figyeljünk a ragasztó mennyiségére! Ha túl sok ragasztót veszünk fel a műszempillára, akkor a pillák vége összecsukódik, így nem lesz szép a végeredmény.

Ha úgy érzed, még gyakorlásra van szükséged, akkor a 2D szempilla oktatás keretein belül tökéletesítheted a tudásod. Nézd meg a Best Lashes & Brows Pro Akadémia Duplázós 2D technikai továbbképzését. A helyszíni oktatáson profi oktatóink lépésről lépésre tanítják meg Neked a technika minden apró trükkjét, amelyeket a gyakorlati órákon szakértői segítség mellett könnyen elsajátíthatsz.

2D szempilla rendelés: Melyik a jó műszempilla?

Ma már rengeteg féle műszempilla kollekció érhető el, amelyeket különböző vastagság, íveltség és hosszúság szerint válogathatunk össze. Léteznek természetes hatást eredményező alapanyagokból készült kollekciók, valamint mélyfekete, igézőbb tekintetet keltő kollekciók

Bátran válogass a Best Lashes & Brows Professional prémium minőségű szempilla kollekciói közül!