4D szempilla felrakása  | Best Lashes ®

4D szempilla felrakása | Best Lashes ®

4D szempilla felrakása - A volume technika második szintje

A 4D szempilla felrakása a stylist karrierben már egy elég magas szintre utal, amelyet a szempilla stylist sok év tapasztalattal és gyakorlással a háta mögött magabiztosan tud készíteni. A volume technika és így a 4D szett készítése ma már nem hiányozhat a profi szakemberek palettájáról.

Ha a 3D szempilla építés a volume technika belépője, akkor a 4D szempilla építést nevezhetjük a második szintnek. A 4D szempilla hosszabbítás során egy természetes szempillára már 4 darab műszempilla kerül, amely a 3D szettnél egy jóval dúsabb és látványosabb hatást eredményez.

A több felhelyezett pilla azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az elkészült szett mű érzetet kelt vagy elnehezíti a saját szempillákat. A 4D pilla készítésénél ugyanis extrán könnyű és vékony műszempilla kollekcióval dolgozunk, így a felhelyezett pillák természetes hatású tekintetet eredményeznek.

4D szempilla előtte utána

Drámaian dús, sötétebb és feltűnőbb szempillasor. Ha a vendéged ilyen jellemzőkkel megáldott tekintetben gondolkodik, akkor a 4D szett tökéletes választás lesz számára.

A felrakás elkezdése előtt azonban stylistként kötelességed “felmérni a terepet” vagyis megnézni vendéged természetes pilláinak állapotát, adottságait.

4D pillaszettet csak abban az esetben építs, ha a vendég saját pillái épek, megfelelően érettek (telogén vagy katagén állapotban vannak), valamint az érett pillák önmagukban elegendő hosszúak. Ha a vendég szempillája nagyon ritkás vagy rövid, akkor nem érdemes a volume technikát alkalmazni, mert az eredmény nem lesz olyan szép, ráadásul sokat veszít tartósságából.

Fontos az is, hogy az alanyod szemformájához illő pillakollekcióval dolgozz. A 4D esetében már különös figyelmet kell fordítani a volume pilla ívére, vastagságára és hosszúságára a harmonikus pillasor elkészítése érdekében.

A magas minőségű alapanyagok használata szintén kulcsfontosságú, hogy a szett még véletlenül se okozzon kellemetlen érzést viselőjének.

Így a 4D volume technikával készült munka káprázatos megjelenésű, légies, de mégis drámai lesz.

4D műszempilla építés: a volume technika második szintje

Amikor már úgy érzed, hogy biztosan és precízen tudsz 3D szempillaszettet építeni, akkor érdemes elvállalni 4D szettek készítését. Mivel itt már 4 műszempilla kerül a saját szempillára, ezért ez a volume technika már valamivel trükkösebb, mint 3D társa.

A megfelelő technika kiválasztásával a 4D szett akár 2-3 óra alatt elkészülhet.

Nézzük, mire figyelj a 4D szempilla építés során!

4D pilla felrakás lépései és eszközei: tippek a Best Lashes Pro szakértőitől

  • Alapos tisztítás
  • Mindig ez legyen az első lépés a szempilla építés során, hiszen a smink és a szennyeződések eltávolítása a kezelt felületről megnövelheti a szett tartósságát. Használj olajmentes sminklemosót!

  • Zsírtalanítás
  • A smink eltávolítása után kezeld a pillákat szempilla samponnal, hogy a zsíros szennyeződésektől is megszabadulj. A szett tartósságának növelésén túl a szemalátét jobb tapadását is segíti.

    Best Lashes Pro tipp: A természetes pillák gyorsabb és teljes száradásához használhatsz egy mini ventilátort.

  • Pillakollekció kiválasztása
  • Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szempilla építéskor mindig a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgozz. Így a tökéletes végeredmény mellett még vendéged egészségét is megóvhatod.

    A minőség mellett válassz olyan pillakollekciót, amely vastagságát, hosszúságát és íveltségét tekintve illeszkedik a vendég adottságaihoz (szem- és arcformájához).

    Best Lashes Pro tipp: a műszempilla felrakása előtt érdemes átfésülni azokat a szempilla tálcán, hogy biztosan ne gabalyodjanak össze.

  • Szempillacsipesz
  • Volume technika alkalmazásánál jó, ha kéznél vannak kedvenc csipeszeid. Egy a természetes pillák izolálásához, egy a volume pillák applikálásához.

  • Szempillaragasztó
  • A ragasztót a szépségszalonodban lévő hő- és páratartalomnak megfelelően tudod kiválasztani. A 4D szett esetében fokozhatod a tartósságot a kötésgyorsító folyadék használatával, amit a tincsek felhelyezése előtt használj.

    Best Lashes Pro tipp: A ragasztásnál ügyelj arra, hogy a ragasztó mennyisége ne legyen túl sok és túl kevés. Előbbi esetben a ragasztó csúnyán becsomósodik, ami nem nyújt esztétikus látványt, utóbbi esetben pedig nem tart eléggé, így a pillák könnyen lehullanak.

    Hasznos tanácsok a vendégednek

    A szett megépítését követően van néhány dolog, amiről érdemes tájékoztatni vendégedet. Hiszen rajta is múlik, milyen hosszan viselheti majd új pilláit.

    • Felhelyezés után 48 óráig nem érheti víz a pillákat.
    • Kerülni kell az úszást, a strandolást és a szaunázást is.
    • A smink eltávolításához kizárólag olajmentes sminklemosót lehet használni.
    • Érdemes a pillákat reggelente átfésülni, hogy szépen álljanak.
    • A későbbi arcmosás során a szempillákról a vizet óvatos, tapogató mozdulatokkal lehet felitatni.

    4D szempilla ár: mennyibe kerül a szolgáltatás?

    A szempilla stylistoktól gyakran érkezik a szolgáltatások árazásával kapcsolatos kérdés. Ez azonban több dologtól is függ, így például a felhasznált eszközök minőségétől, a munkaidőtől, a stylist tapasztalatától, a költségeidtől, az elvégzett továbbképzésektől és így tovább.

    Javasoljuk, hogy írd össze ezeket a tételeket és alakíts ki számodra komfortos árakat.

    Ha a Russian Volume technika még ismeretlen számodra, de már a kisujjadban van a 2D duplázós szempilla építés, akkor itt az ideje a következő szintre lépni! Profi és tapasztalt oktatóinktól a volume technika minden mozzanatát megtanulhatod.

    A továbbképzések időpontjairól itt tájékozódhatsz.