5 tipp, hogy könnyebben megtaláld a neked való oktatást

5 tipp, hogy könnyebben megtaláld a neked való oktatást

A szépségiparban nagyon fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat, de ehhez meg kell találni a nekünk leginkább megfelelő oktatást. A piacon óriási a kínálat, és sokszor nem könnyű eligazodni a különböző ajánlatok között. Ebben a posztban összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, melyeket érdemes figyelembe venni, ha újat szeretnél tanulni.

  A szépségiparban fontos, hogy vendégeinknek mindig a legfrissebb trendek szerinti szolgáltatásokat kínálhassuk, tisztában legyünk az aktuális innovációkkal és szakmailag  mindig a maximumot nyújthassuk. Ehhez rendszeresen képzéseken kell részt venni, de fontos, hogy ezekkel ne csak a “papírt” szerezzük meg, hanem valós, a gyakorlatban hasznosítható tudás birtokába kerüljünk. Hogyan válasszuk ki az ideális oktatást?  

1. Válaszd ki, hogy mit szeretnél tanulni!

Ha új szolgáltatást szeretnél bevezetni a szalonodban, ne csak az vezéreljen, hogy mi az éppen legdivatosabb, vagy hogy mi az, ami bejött egy kollégának. Persze a piaci körülmények fontosak, de vedd figyelembe azt is, hogy mihez érzel magadban motivációt! Ha szeretsz hosszabb időt szánni egy-egy vendégre, és jól bírod az aprólékos munkát, akkor az 1D (majd később a 2D, 3-4D, stb.) szempillaépítés nagyon jó választás lehet. Ha például kozmetikus vagy, és a pillázást nagy ugrásnak tartod, akkor érdemes megfontolni a legújabb szemöldök styling technikák (henna szemöldökfestés, laminálás) bevezetését. Ha fontolgatod a műszempillaépítés elkezdését, de még bizonytalan vagy, olvasd el korábbi bejegyzésünket, amelyben összegyűjtöttük, hogy miért jó pillázni!   

2. Hol tanulj?

Rengeteg képzési hely közül választhatunk, és nem egyszerű kiválasztani a legjobb ár-érték arányú oktatást. Ebben segítség lehet, ha átnézed a referenciafotókat, melyeken látszik a tanulók munkája, esetleg hosszabb távon is követheted a fejlődésüket. Az sem mindegy, hogy ki tanít! Az oktatók szakmai munkáját legjobban a közösségi média felületeiken tudod megnézni. Ha igényes munkákat, szimpatikus kommunikációt találsz, valószínűleg elégedett leszel a tréninggel is. Az oktatóhelyről sokat elárul az is, hogy előzetesen hogyan kommunikálnak veled. Ha kérdéseidre egyszerűen, gyorsan választ kapsz, az mindenképpen jó jel! Így valószínűsíthető, hogy amennyiben a későbbiekben szakmai kérdéssel fordulsz hozzájuk, akkor is hatékony segítséget kapsz  majd a munkádhoz.  

3. Mennyi az annyi?

Hatalmas eltérések lehetnek az egyes képzőhelyek áraiban is. Nem biztos, hogy a magas ár automatikusan a legjobb tréninget is jelenti!  Érdemes odafigyelni arra, hogy a képzés ára tartalmaz-e kezdőcsomagot, illetve benne vannak-e a képzésen használt eszközök és anyagok. Minden variációra találhatunk példát: van, ahol külön van megadva a képzés ára és a kötelezően megvásárolandó termékek, melyeket az oktatáson használni kell, de van, ahol csak egy árat tüntetnek fel, és az tartalmazza a részvételhez szükséges anyagokat is. Abban is eltérés van, hogy egyes helyeken egy alap, kezdő csomag ára már benne van a képzés árában, így az oklevél megszerzése után azonnal bele is vághatunk a munkába. Más oktatóközpontok a tanulókra bízzák, hogy a tanfolyamot követően milyen terméket és hol szeretnének beszerezni a munkához.  

4. Mit fogsz megtanulni a képzésen?

Érdemes a tudásunk szintjének megfelelő képzést választani. Ha például már egy sikeres vállalkozásod van, akkor felesleges ezzel kapcsolatos oktatáson részt venni, azonban ezek nagyon hasznos infók lesznek akkor, ha teljesen kezdőként vágsz bele a szakmába. Ha valakinek kiépült, stabil vendégköre van, akkor a marketing ismeretek sem lényegesek, viszont ha úgy érzed, nem ártana egy gyorstalpaló ezen a területen, akkor jó, ha a képzés anyaga ezt is magába foglalja.  

5. A nagy kérdés: személyes vagy online oktatás?

Egyre nagyobb a kínálat online oktatások terén is, de sokan tartanak ezektől - néha nem véletlenül, hiszen hallani rossz tapasztalatokról.  Tény, hogy ha online képzést választunk, akkor nem tehetjük fel a kezünket, amint eszünkbe jut egy kérdés. Viszont annyiszor olvashatjuk el az anyagot és nézhetjük vissza az oktatóvideót, amennyiszer csak szeretnénk, így a saját tempónkban haladhatunk az anyaggal. Ha pedig ezután is marad homályos pont, az oktatást szervező céghez fordulhatunk a kérdésünkkel (ezért is érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy hogyan kezelik a hozzájuk befutó kérdéseket). Ha online, videós képzést választasz, úgy mehetsz biztosra, hogy előzetesen belenézel az oktatóvideóba. A magas minőségű videót kínáló cégek minden valószínűség szerint elérhetővé tesznek az oldalukon egy rövid bemutatót, melynek segítségével még a vásárlás előtt meggyőződhetsz a tananyag minőségéről. Praktikus lehet az online képzés akkor is, ha egyéb teendőid és a szalonmunka mellett nehezen szánnál egy, vagy akár két napot is egy oktatásra, hiszen így akkor tanulhatsz, amikor neked a leginkább megfelelő.  
Új cikksorozatunkban hasznos tippekkel szeretnénk segíteni azoknak, akik még csak gondolkoznak azon, hogy szempilla stylistként dolgozzanak, illetve azoknak is, akik teljesen kezdők a szakmában. Ha tetszett ez a poszt, kövesd Facebook és Instagram oldalunkat, hogy értesülj a következő cikk megjelenéséről!

Hasonló posztok