Mit tegyél, ha panasz érkezik munkádra? Fordítsd előnyödre!

Mit tegyél, ha panasz érkezik munkádra? Fordítsd előnyödre!
Szempilla stylistként nap mint nap azért dolgozol, hogy vendégeid magabiztossá és ragyogóvá varázsold, de még a legjobbakkal is megesik néha, hogy panasz érkezik a munkájukra. Ha a Best Lashes Pro termékeivel dolgozol, Te is tudod, hogy a minőség és megbízhatóság számunkra a legfontosabb, büszkék vagyunk rá, hogy termékeink garanciát jelentenek a jó munkára. A mi hivatásunk azonban tipikusan olyan, hogy néha bár mi mindent megteszünk a tökéletes végeredmény érdekében, mégis becsúszik egy apró hiba.  Elég például, ha egyik napról a másikra megváltozik a páratartalom a szalonodban, és máris más kedvenc ragasztód kötési ideje is. Ezzel sajnos számolnod kell, és mivel nem tudsz minden külső tényezőt kiiktatni, fel kell készülnöd arra is, hogy egy-egy vendég elégedetlenül távozik tőled. Hogyan kezeld az esetlegesen előforduló panaszokat? Adunk néhány tippet!

Számolj a közösségi média erejével!

 

Manapság már egy negatív vélemény is komoly hatással lehet üzletedre, főként, ha vendéged azt a közösségi médián osztja meg. Gondolj csak bele: ha Te szeretnél új szalont felkeresni, jó eséllyel megnézed a közösségi média oldalát is. Választanál olyat, ahol panaszt olvasol? Ez a közösségi média ereje! Mindenkivel előfordul azonban, hogy negatív értékelést kap. Aggodalomra semmi ok, ekkor sincs még minden veszve! Sok esetben egy negatív véleményre adott megfelelő válasszal nem csak az adott vendéget nyugtathatod meg, de korrekt és megértő viselkedést mutatva új vendégeket is szerezhetsz! Ehhez a legfontosabb, hogy mindenképpen válaszolj nyilvános hozzászólásban a beérkezett panasz alatt, hiszen így az oldaladra látogatók is értesülnek róla és rögtön jó benyomást kelthetsz. Biztosítsd róla vendéged, hogy törődsz vele, és kompenzálni fogod őt. Ezután a részleteket már megbeszélhetitek privát üzenetben vagy telefonon.

 

A panasz akkor is panasz, ha jogtalan!

 

Mindenkivel előfordul, hogy jogtalan kritikát kap. Ha vendéged túlzott elvárásokkal érkezik vagy igazából ő sem tudja mit akar, megeshet, hogy nem lesz elégedett a végeredménnyel. Ebben az esetben a fő szabály: ne vedd magadra, de akkor is reagálj rá megértő módon! Ne állj le veszekedni, de próbáld elmagyarázni a szempillaépítés folyamatát, az egyes technikák sajátosságait. Mindvégig maradj nyugodt, ha kell, inkább várj egy kicsit a válasszal. Próbáld megérteni az aggodalmait és válaszolj higgadt, kedves stílusban, hiszen ezzel őt is megnyugtatod.

 

Ajánlj fel kompenzációt! 

 

Találj olyan megoldást a problémára, mellyel vendéged is elégedett lesz, és hosszú távon Te is jól jársz (hiszen megmarad a vendéged). Ez lehet akár engedmény a következő alkalom árából vagy egy ajándék utóápoló készlet – egy a fontos: vendéged érezze azt, hogy tisztességes kompenzációt kap. Később, ha a konfliktus rendeződött, és a köztetek levő viszony pozitívba fordult át, akár meg is kérheted, hogy távolítsa el vagy változtassa meg a korábbi értékelését (de az is lehet, hogy magától megteszi). Ezeket a tippeket felhasználva átforgatod a negatív kritikát egy hosszú távon is lojális vendégbe. Azt viszont tartsd szem előtt, hogy bármennyire is igyekszel, bármikor lehet olyan vendég, akinek semmi sem felel meg, és nem tudod „kiengesztelni”. Te csak tedd meg a tőled telhetőt! panasz

Hasonló posztok