Hogyan teremtsd meg a munka és magánélet egyensúlyt, ha szempilla stylist vagy

Hogyan teremtsd meg a munka és magánélet egyensúlyt, ha szempilla stylist vagy
A mindennapok tele vannak kihívásokkal, hiszen az élet számos területén meg kell felelni. Egyszerre kell helyt állnunk a barát, a feleség és az anya szerepében. Meg kell találni az egyensúlyt ezek között a szerepek között. Szempilla stylist-ként sokan beleesünk a mókuskerékbe, és előrébb helyezzük a vendégeket a magánéletünknél: “Még őt bevállalom, hiszen ezer éve jár hozzám!” “Holnap utazik nyaralni, muszáj volt helyet találnom neki…” Ismerős igaz? :) Ha valamelyik állapot állandósul, akkor bizony felborul a munka-magánélet egyensúly.   A következőkben tippeket adunk, hogyan találj vissza önmagadhoz:  

Hagyj szabadidőt!

Írd össze, hogy ha lesz egy kis szabadidőd, mit csinálnál szívesen. A szempilla stylist legfontosabb kelléke a naptára. Ne csak az időpontokat írd be! Töltsd meg a hétvégéket jobbnál, jobb programokkal!   Szempilla stylist=munkamánia   Tudjuk, hogy imádod a munkádat, és a vendégeid számodra az elsők… Kevés ember mondhatja el magáról, hogy a munkája a szenvedélye. Viszont ne vidd túlzásba! Ne úgy fogd fel, hogy van még egy kis időd a munka mellett. Válaszd külön a munkaidőt és a munkán kívüli időt. Hidd el, hogy nem fog megharagudni a kedvenc vendéged, ha nem tuszakolod be este 9-re. Neked is jár a kikapcsolódás.  

Töltődj fel!

  Veled is gyakran előfordult, hogy stresszesen értél haza? Egy szempilla stylist szerepe hasonló, mint a pszichológusoké. A vendégek kiöntik a lelküket és gyakran amellett, hogy jó hallgatóságnak kell lenned, még “segítened” is kell a probléma megoldásában. Ezért fontos, hogy hazaérve jusson időd önmagadra is! Relaxálj otthon, vegyél egy forró fürdőt vagy igyál meg egy pohár bort!  

Keress hobbit!

  Amikor megkérdezik tőled az ismerősök, hogy mi a hobbid, Te mit válaszolsz? Nehéz kérdés ugye? Annak érdekében, hogy ne veszítsd el a motivációdat, érdemes új szabadidős elfoglaltságot találnod a pillázás mellett. Lehet ez úszás, sminkelés, futás, bármi, ami kicsit kizökkent a mindennapi rutinból. Kiemelt termék: mágneses eszköztartó Mágneses eszköztartó

Le a maximalizmussal!

  Úgy érzed, hogy túl sok energiát és időt vesz el a magas teljesítmény elérése? Hozd ki minden napodból a maximumot, de soha ne érezd azt, hogy ma nem teljesítettél elég jól! Inkább állj úgy hozzá, hogy ez a nap jó volt, a holnapi pedig még jobb lesz! Nem kell egy nap 20 vendéget elvállalnod, ahhoz, hogy korrektnek értékeld magad. Tudod... Neked is jár a pihenés!  

Járj el kikapcsolódni!

  Egy jó mozi vagy egy vacsora segíthet abban, hogy elengedd a napközben felgyülemlett stresszt. Nyílván nem mindennapos elfoglaltság gyanánt, de heti 1-2 napot szánj a barátokra is! Nekik kiadhatod magadból a problémákat, és így Te is könnyedén állhatsz neki az új napnak!  

Használd ki a hétköznapokat!

  Sok szempilla stylist nem csak hétköznap, hanem hétvégén is dolgozik, így összefolynak a munkanapok a szabadnapokkal. A munka utáni időszakot tekintsd ilyenkor szabadidőnek. Ugyan nincs annyi időd ilyenkor, mint egy szabadnapon, de tekints rá lehetőségként. Ugyanúgy használhatod baráti programok szervezésére, énidőre vagy közös családi programokra.  

Lépj új szintre!

  A pilla építésben is van hova fejlődni. Régóta gondolkozol, hogy elvégezz egy Russian Volume vagy egy szempilla lifting tanfolyamot? Vágj bele! Az ilyen, és ehhez hasonló kihívások segítenek megőrizni a motivációdat. Egy szempilla stylist legyen mindig naprakész! Ha a munka felülkeredik a magánéletünkön akkor az mindennapos stresszt és feszültséget szül, és egy idő után könnyen kiéghetünk. A felborult egyensúly következtében folyamatos kimerültség, szorongás, fáradtság és rossz közérzet alakulhat ki, amit hamar észrevesznek a vendégeid is. Élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz!

Hasonló posztok