3 tipp a tökéletes henna szemöldök eléréséhez

3 tipp a tökéletes henna szemöldök eléréséhez

A henna szemöldök styling egyre népszerűbb szolgáltatás, ami nem is meglepő, hiszen ezzel a nagyrészt természetes anyaggal szinte bármilyen árnyalatot kikeverhetünk, ami azután akár 6 hétig is tart.

A Best Brows Pro fejlesztői csapata által alkotott innovatív formula segítségével a szemöldök kifejezőbb lesz, sőt, a hiányzó szemöldök okozta hibákat is eltüntethetjük. Ráadásul egyedi összetevőinek köszönhetően kíméletes eljárás, mely minimálisra csökkenti az allergia lehetőségét.

A henna szemöldök styling használatához alkalmazott előkészítő- és segédfolyadékok fejlesztésekor hazai és külföldi szakemberekből álló fejlesztő csapatunk nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a receptúrák minél kíméletesebb összetevőket, és tápláló vitaminokat tartalmazzanak. 

Best Brows Pro ProPeel hámlasztó folyadék - Kifejezetten a Best Brows Pro hennáihoz fejlesztett, egyedi receptúra alapján készült folyadék, melyet a szemöldök területén használunk az elhalt hámsejtek eltávolításához, így segítve elő a szemöldök festés még hosszabb élettartamát. 

Best Lashes Pro Oil Free Make-Up Remover - olajmentes sminklemosó, mely kíméletesen távolítja el a sminket, nem irritálja a szemet, a hozzáadott uborkakivonatnak köszönhetően pedig ápolja a bőrt. 

Best Lashes Pro Lash Extension Friendly Szempilla- és Szemöldök Sampon - kíméletesen távolítja el a sminket és a szennyeződéseket

 

Alkoss személyre szabott árnyalatokat

 

A Brow Henna Tint ragyogó színei önmagukban is megállják helyüket, de különböző arányú hígításukkal számos további tónust létrehozhatunk, így egyénre szabható.

Néhány jól bevált recept:

  • adj szőke Best Brows Pro henna port a klasszikus barna árnyalatok bármelyikéhez, hogy hidegebb, hamvas tónust érj el;
  • ha vörösesbarna henna festék önmagában azoknak javasolt, akiknek világos, szőkés-rezes árnyalatú hajszíne, szemöldöke van. Egyéb esetekben mellékszín használata mellett sötétségtől függően szép meleg árnyalatú színeket lehet elérni vele;
  • a Burgundi és Csokibarna szín 1:1 arányú keverésével nagyon szép gesztenyebarna árnyalatot kaphatunk;
  • a fekete színt magában ritkán javasolt használni szemöldökfestésre, érdemes valamelyik barnával keverni a természetesebb hatás érdekében. Vagy remekül használható a csoki és kávébarna színek sötétítésére.

Fontos!

Amikor szőke vagy világosabb barna szemöldököt festünk, érdemes egy árnyalattal halványabb hennát választani, mint amire elsőként gondoltunk volna. Ha túl halvány lesz, azt könnyen korrigálhatjuk utólag, viszont ha elsőre túl sötétre sikerülne a henna festés, azt jóval nehezebb javítani.

Tarts be néhány fontos szabályt!

 

Ha kiválasztottuk a színt, vagy színeket, következhet az adagolás. A Best Brows Pro Henna por esetében egy mérőkanálnyi porhoz 10-12 csepp aktivátor folyadékot kell adnunk, illetve ezt az adagolást duplázhatjuk, ha a vendég szemöldöke vastag és sűrű. Az aktiváló folyadék elősegíti és biztosítja az optimális eredmény eléréséhez szükséges környezetet.

Nagyon fontos, hogy megfelelően elkeverjük a port, és ne maradjanak benne apró fehér gyöngyök. Keverőpálcikával ez 2-3 percet is igénybe vehet, de egy ügyes henna mixerrel megkönnyíthetjük a dolgunkat, és biztosak lehetünk abban is, hogy tökéletesen összedolgozott, könnyen kezelhető, krémes henna festéket kapunk.

A kezelés után vendégeden is múlik a festék tartóssága

 

A henna szemöldökfestés akkor lesz igazán szép és tartós, ha vendéged a kezelés után betart néhány szabályt. Mindig tájékoztasd arról, hogy az első 48 órában kerülni kell, hogy a szemöldök vízzel, vagy bármilyen termékkel (sampon, arckrém, stb.) érintkezzen, illetve ilyenkor a napozás (vagy szolárium) sem javasolt.

  • Kerülendő az erős sminklemosók, hámlasztók illetve olaj bázisú készítmények használata, mert ezek fakíthatják a henna színét.
  • Kerülendő a hajmosás, hiszen a sampon és a hajbalzsam is ronthat a henna tartósságán.
  • Az érintett területet nem szabad dörzsölni, nyomkodni!
  • Napon, szoláriumban vagy UV lámpa előtt való hosszabb tartózkodás okozhatja a henna fakulását.
  • Amennyiben bármilyen irritáció merül fel, hidegvizes borogatást kell helyezni a területre, és sürgősen értesíteni a háziorvost!

Ajánld vendégednek az otthoni használatra is alkalmas BEST BROWS PRO VITAMIN SHOT ápoló olajat, mely folyamatosan ápolja, dúsítja és fényessé teszi a szemöldököt.

Hasonló posztok