Szemöldökfestés hennával: tippek és trükkök

Szemöldökfestés hennával: tippek és trükkök

A henna szemöldökfestés népszerűsége egyre növekszik, így érdemes profi tudással rendelkezni ezen a területen is, hogy vendégeink kedvében járhassunk.

 

A szemöldökfestés hennával egyáltalán nem bonyolult, de tény, hogy ki kell tapasztalni, ez az anyag mennyiben viselkedik másként, mint a hagyományos szemöldökfestékek. A hozzánk érkező üzenetek, valamint a személyes oktatásainkon elhangzó kérdések alapján összegyűjtöttük a leggyakoribb problémákat, és segítünk a megoldásukban is!

 

Mennyi a henna szemöldökfesték hatóideje?

 

15-20 perc az átlag, azonban a környezet befolyásolja a száradási sebességet. Várjuk meg, míg megszárad, és szép, sötétbarna árnyalatot vesz fel. Ha idő előtt távolítjuk el a hennát, kevésbé tartós, halványabb eredmény fog születni.

 

Hiába hagyom fent sokáig, nem fogja be a bőrt. Mit ronthatok el?

 

Ilyen esetekben a leggyakoribb hiba, hogy a kezelés előtt nem készítettük elő a bőrt megfelelően. Érdemes már a bejelentkezéskor megkérni a vendéget, hogy az időpontja előtti este finoman radírozza le a területet. A kezeléskor pedig fontos, hogy minden sminkmaradékot és szennyeződést alaposan távolítsunk el. Ezután bevethetjük a Pro Peel hámlasztó folyadékot, ami megtisztítja a bőrt az elhalt hámsejtektől. A henna festéket tökéletesen száraz bőrre és szemöldökre kell felvinni, a ferde ecsettel pedig alaposan bedolgozni a szőrszálak közé.

 

Hiába használtam világos árnyalatot, az eredmény túl sötét. Hogyan történhet ez?

 

A világos szőrszálak valósággal isszák a hennát, így egy világosbarna vagy szőke henna festék is hozhat meglepően sötét eredményt. Általános szabály, hogy érdemesebb mindig egy árnyalattal világosabb anyaggal dolgozni, hiszen azt szükség esetén könnyen tehetjük picit sötétebbé. A másik trükk, hogy ha világos színű a vendég szemöldöke, akkor érdemes egy applikációs pálca segítségével minden 5 percben eltávolítani egy kis területen a festéket, és ellenőrizni, hogy hol tart a folyamat.

 

Mikor jár le a henna festék?

 

A Best Brows Pro henna porok felbontás után 6 hónapig őrzik meg a minőségüket, ha megfelelően tároljuk őket, és biztosítjuk, hogy ne érje oxigén a port. Ezért fontos figyelni arra, hogy miután a mérőkanállal kivettük a kívánt mennyiséget, a műanyag zárókupakot azonnal helyezzük vissza az üvegbe.

 

Mit tehetünk, ha túl világos lesz a szemöldökfestés?

 

Semmi gond! Akár azonnal is feltehetünk egy újabb réteget ugyanabból a henna színből, hosszabb hatóidővel, vagy próbálkozhatunk egy sötétebb árnyalattal. Ne feledd, a henna porokat keverhetjük is egymással a személyre szabott eredmény érdekében. 

 

Sárgás-zöldes színű lett a végeredmény!

 

A henna alapvetően zöld színű, így ha nincs megfelelően elkeverve, láthatunk benne egy kevés zöld árnyalatot. Ezért fontos, hogy lehetőleg henna mixerrel, kellő ideig keverjük a festéket, míg el nem jutunk a tökéletesen krémes állaghoz. Azt is fontos megjegyezni, hogy a henna festék színe kb. 24 óra után érik meg, így az első napban még előfordulhat zöldes árnyalat. Az sem mindegy természetesen, hogy milyen világításban nézzük!

 

Mi lehet a gond, ha nem tartós a szemöldökfestés hennával?

 

A szemöldökfestés hennával bőrtípustól függően 1-2 hétig hagy látványos eredményt a bőrön, és 4-6 hétig a szemöldökön. Ha ennél hamarabb kopik, akkor porszem került a gépezetbe! Ezekre ügyelj ilyen esetekben:

  • A bőr nem volt tökéletesen tiszta és száraz a festék felvitelekor.
  • Túl vékony rétegben vitted fel a henna festéket, vagy nem dolgoztad bele megfelelően a bőrbe.
  • A vendég bőre túlságosan olajos.
  • Túl rövid hatóidőt hagytál a festéknek. 
  • A vendég nem ügyel megfelelően az utóápolási tanácsok betartására

A leadképen látható munkát Udvari Leila oktatónk és márkanagykövetünk készítette.

Hasonló posztok