7 dolog, amit a szemöldök laminálásról tudni kell

7 dolog, amit a szemöldök laminálásról tudni kell

A szemöldök laminálás új trend a szépségiparban, de máris az egyik legnépszerűbb kezelések közé tartozik. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy egyszerű, nem időigényes, és hosszan tartó, látványos eredményt érhetünk el vele.

 Manapság mindenki dúsabb, definiáltabb szemöldökre vágyik, de a reggeli rohanásban nincs mindig idő megfelelő alapossággal “megrajzolni” a kívánt ívet. A microbladinget leszámítva a szemöldök laminálás a legtartósabb megoldás, hiszen egy 30-40 perces kezelés után akár 6-8 hétig is tartós eredményt érhetünk el. Legyen a vendég szemöldöke göndör vagy vékony szálú és rakoncátlan, ez a technika lehetővé teszi, hogy heteken át tökéletes legyen a szemöldök.  De mit érdemes mindenkinek tudni a szemöldök laminálásról?  

 

1. Mi is az a szemöldök laminálás?

 

A szemöldök laminálás egy három lépéses folyamat, amellyel célunk, hogy vastagabb, dúsabb hatású és rendezettebb legyen a szemöldök. Az eredmény 6-8 hétig látványos, bőrtípustól, a szőrszálak minőségétől és növekedési sebességétől, illetve az arcápolási szokásoktól függően. 

 

2. Kinek ajánlott a szemöldök laminálás?

 

Gyakori tévhit, hogy a szemöldök laminálás csak a fiataloknak áll jól, akik a manapság nagyon divatos, felfelé fésült szemöldökre vágynak. Pedig bárkinek - akár férfiaknak is - ajánlott ez a technika, hiszen a szálak fixálása történhet teljesen természetes irányba is, ezzel pedig nem extrém külsőt érünk el, hanem szofisztikált, rendezett lesz az összhatás. Különösen praktikus göndör, rakoncátlan szálak esetén, hiszen azokat otthoni módszerrel, például fixáló zselével nem könnyű “megszelídíteni”. A laminálás végezhető tetovált szemöldökön is, ha az már teljesen meggyógyult. A ritkásabb szemöldökű vendégeknek is javasolhatjuk ezt a technikát henna szemöldökfestéssel kiegészítve.  

 

3. Mit kell tudnia a vendégednek a kezelés előtt?

 

Szemöldök laminálás előtt kérd meg vendégedet, hogy az időpont előtti hetekben lehetőleg ne formázza a szemöldökét, hanem engedje nőni a szálakat. Így könnyebben érheted el az arcformához illő, a vendég igényeinek leginkább megfelelő végeredményt.  

 

4. Mire érdemes figyelni szemöldök laminálás során?

 

Szemöldök laminálás során fontos, hogy a szálakat minél tökéletesebben elrendezzük, azok egyenesek, és egymással párhuzamosak legyenek. A szemöldök elején inkább felfelé fésüljük a szemöldökszálakat, majd fokozatosan oldalirányba állítjuk a többit. Egy ügyes Y fésű a legjobb eszköz, ha precíz munkára törekszel.  

 

5. Igaz az, hogy a laminálás károsítja a szemöldököt?

 

A megfelelő, biztos forrásból származó anyagokkal, a hatóidőket betartva végzett kezelés nem káros. Azonban mint minden kezelésnél, érdemes előzetes bőrteszt elvégzésével megbizonyosodni arról, hogy a vendégünk nem allergiás a munka során használt termékekre.  Szintén fontos, hogy a termékeken javasolt hatóidőket betartsuk, mert a túl rövid idő miatt veszíthetnek hatékonyságukból, ha pedig túl hosszú ideig hagyjuk fent az anyagot, az valóban okozhat problémát.  

 

6. Nagyon ritka szemöldök esetében is hatásos a szemöldök laminálás?

 

Ha a szálak erősek és hosszúak, akkor a laminálással javíthatunk a formán. Ha viszont a vendég éppen növeszti a szemöldökét, és az még hiányos, akkor érdemes várni, míg sűrűbbé válik és megerősödnek a szálak. Ha bizonytalan vagy, érdemes előzetesen fotót kérni a vendégtől, hogy megbeszélhessétek a lehetőségeket.   

 

7. Mire figyeljen a vendég szemöldök laminálás után?

 

A hosszantartó eredmény érdekében vendégnek a kezelés után 48 órán át érdemes ügyelni arra, hogy víz vagy kozmetikum ne érje a területet, így nem ajánlott uszodába, szaunába menni, hajat mosni, vagy erősen sminkelni. Kerülni kell az erős hámlasztó készítményeket, illetve az olajos arcápolókat a szemöldök környékén.  Otthoni ápolásra ajánljuk a Best Brows Pro Vitamin Shot használatát, mely a benne lévő ápoló olajaknak és vitaminoknak köszönhetően folyamatosan ápolja, dúsítja és fényesebbé teszi a szemöldököt.

Hasonló posztok