A szemöldök styling a színek, a formák és az eljárások tökéletes összhangjára épül

A szemöldök styling a színek, a formák és az eljárások tökéletes összhangjára épül

A szemöldök styling, más néven a profi szemöldök tervezés során a szakember egyedileg meghatározott formát és színt állapít meg a vendégei számára, majd rendszeresen ápolja és karban tartja azt. A szemöldök styling során a stylist arra törekszik, hogy a lehető legszebb formájában keretezze az arcot az elkészült szemöldök, a természetesség határain belül. Ezáltal kiemelhetők az előnyös arcvonások és tompíthatók a nem kedvelt részletek.

Ilyen az ideális szemöldök

 

Az ideális szemöldök megállapításakor figyelembe kell venni a haj és a bőr színét, az arcformát és szálak sűrűségét. Egy előreugró szemöldökcsont esetében nem feltétlenül ajánlott a sötétre festett szemöldök. Ahogy a világos szőke haj is lágyabb, világosabb szemöldök színt kíván. A színek keverése is nagyszerű megoldás lehet az ideális szemöldök kialakításakor.

A mértani pontossággal kiszámított styling és az egyénre szabott stílus adja a szakma alapját. Jó adag kreativitás, szépérzék, anyagismeret és folyamatos fejlődés a kulcsa annak, hogy valaki szemöldök stylistként kiteljesedjen és hírnevet szerezzen magának.

A szemöldök styling egy folyamatosan fejlődő szakma

 

A szemöldök trendek folyamatosan változtak a történelem során, ahogy a divat is. Jelenleg az erős és határozott szemöldök a népszerű. Elég bekapcsolnunk a televíziót, megnyitni egy közösségi oldalt, elolvasni egy divat magazint, máris látszik, milyen erős hatással van az aktuális szemöldök divat a teljes sminktrendre.

Téved, aki azt hiszi, hogy a szemöldök styling a 21. század találmánya. Egészen az 1920-as évekig kell visszamenni, hogy megtaláljuk az első szakembert, aki hivatásszerűen foglalkozott a kor legdivatosabb hölgyeinek szemöldökével. Ez a mozgófilm–gyártás hajnala is egyben, a mozivásznon megjelenő színésznőknek óriási szerepük volt abban, hogy szélesebb körben elterjedt a smink és ennek hangsúlyos részeként a szemöldök divat.

Nagyszerű érzés divatosnak lenni, de ez nem azt jelenti, hogy gondolkodás nélkül, mindenkinek fel kell ugrania a „szemöldök vonatra”. Ha rosszul formázzuk meg az új szemöldököt, netán vakon követünk egy népszerű stílust, rossz élményekkel gazdagodhatunk. Mindenki más-más szemöldököt örökölt, kezdve annak vastagságától, a formáján át az elhelyezkedéséig.

A tökéletes szemöldök kialakítása

 

Ez az egyszerű rajz megmutatja azokat az alap pontokat, amelyek az ideális szemöldök felrajzolásához, megfestéséhez segítséget adhat:

A kezdőpont minden arcformánál az orrnyílás külső szélénél van. A szemzug és a kezdőpont határozza meg a vonalat, ahol kezdődjön a szemöldök. Az írisz külső széle és a kezdőpont hozza létre azt a vonalat, amely a szemöldökön a csúcspont helyét adja. És hogy meddig kell tartania az ideális szemöldöknek? Ezt a középpont és a szemnyílás külső széle mutatja meg. Ha ezt a technikát követed, garantáltan nem lőhetsz mellé és csodás, kifejező keretet adhatsz az arcvonásaidnak.

Mivel az arc nem teljesen szimmetrikus és nincs két egyforma szem, ezért nincs két egyforma szemöldök sem. Alapigazság, hogy a szemöldökök testvérek, de nem ikertestvérek.  

A legjobb, ha hasonlónak húzzuk meg őket, ne változtasd meg az alakot annak érdekében, hogy tökéletesen szimmetrikussá tedd mindkét szemöldököt, mivel ez nem fog illeszkedni az arc arányaihoz.

Az egyenetlen szemöldök tökéletes példája Rita Hayworth aki az 1940-es évek egyik legismertebb hollywoodi sztárja volt. Ha a színésznőről készült képeket közelebbről is szemügyre vesszük, akkor jól látszik, mennyire különbözik a szemöldökeinek íve és magassága. Ugyanakkor a tökéletesen kialakított formának köszönhetően szinte észrevehetetlen, hogy mekkora különbség van a két szemöldök között.

A szemöldök styling lehetőségei

 

Mindenkinek egyéni döntése, hogy mivel formázza a szemöldökét. Akinek születésétől fogva domináns, vastag, dús a szemöldöke, elég csak kefével megfésülnie. Szemöldök zselével fixálhatja a formát vagy igénybe veheti a szemöldök laminálás hosszan tartó és praktikus megoldását.

Ha egy kissé erősíteni szeretné valaki a szemöldökét, akkor a hennafestés javasolt. A henna por és az aktiváló folyadék tökéletes arányának kikeveréséhez egy nagyszerű eszköz a henna mixer. Webshopunkban a henna porok változatos színekben kaphatók (pl. mézszőke, hamuszőke, kávé barna, burgundi vörös, fekete) és könnyen beilleszthetők a mindennapi sminkbe úgy, hogy passzoljon a hajszínhez is.

A telt, természetes megjelenésű szemöldök annyira keresett manapság, hogy lehetetlennek tűnik elképzelni azt a világot, amikor még a ceruzavékony szemöldök volt a divat. Annak ellenére is, hogy a mai, tapasztalt szemöldök stylistoknak még saját fényképes bizonyítékuk is van erről a korszakról. Aki a 90-es években elszántan követte a trendeket, kész csoda, ha a csipeszes kopasztás után még vissza tudta növeszteni a ma divatos ívet és vastagságot.

Sokan elbukták ezt a harcot vagy csak vékonyabb szemöldököt örököltek. Nekik sem kell csüggedniük, a kozmetikai ipar fejlődésének köszönhetően ma már minden nőnek olyan szemöldöke lehet, amilyet csak szeretne.

Otthoni szemöldök styling

 

Az elmúlt évtizedekben megtanulhattuk, hogy nem kell a végletekig ragaszkodni a divathoz. Nem csak azért, mert élethosszig tartó hatása lehet, hanem sokkal inkább azért, mert a divat folyton változik. A végletek helyett érdemesebb a természetes adottságokból kihozni a legtöbbet. Ehhez ma már számtalan kozmetikum ad lehetőséget, melyekkel bátran lehet kísérletezni.

A csalódások elkerülése és a tökéletes cél elérése érdekében javasolt szakemberre bízni az archoz leginkább megfelelő forma kiválasztását. Arról nem is beszélve, hogy egy mester sokkal pontosabb és értékesebb információkkal szolgálhat, mint a weboldalak vagy a világhálón fellelhető házi videók.

7 tipp a tökéletes és természetes szemöldökért

 

Sokáig férfiasnak tartották a dús szemöldököt, ezért minden lehetséges módon igyekeztek a nők vékonyítani azt. Most azt a kort éljük, hogy a természetesség ismét divatba jött. Vad burjánzás helyett azonban az ápolt szemöldök a női szépség egyik alapja.

  1. Ápolod a hajad, a bőröd, miért pont a szemöldököd maradna ki?

A megfelelően ápolt szemöldök éveket fiatalíthat a megjelenésen. Sajnos az évek előrehaladtával a hajhoz hasonlóan ezek a szálak is őszülni, ritkulni kezdenek. Kopaszodástól szerencsére nem kell tartani, a szemöldök teljes elvesztése normál körülmények között nem történik meg, de a formája változhat.

  1. Légy türelmes

Bármilyen nehéz is, a türelem elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelenlegi trendekhez leginkább megfelelő, kellően dús szemöldök kinőjön. Körülbelül 3-6 hónapig tart egy szemöldök teljes visszanövése, ha korábban gyantázva vagy szedve volt. Tartósabb megoldást a hennafestés jelenthet, még tartósabbat a mikroblading vagy a mikroshading eljárás. A kozmetikai tetoválás olyan alapanyagokból összeállított festékkel készül, amit a szervezet képes lebontani. Így sosem lesz olyan tartós, mint a test más részeire készülő tetoválás, de bármikor újra elkészíthető.

A türelem mellett a korábban alkalmazott módszereket is át kell gondolni. A ceruza és a fésű mindennapos használata, a bőrradír vagy a dörzsöléssel járó sminkeltávolítás letörheti a legfiatalabb, vékony, még gyenge szálakat. Ez is nagyban hátráltatja a szemöldök visszanövesztését.

  1. Próbáld ki a cérnázást

A threading, azaz a cérnás szemöldök igazítás egy 6000 éves módszer, amely Dél-Ázsiából és a Közel-Keletről származik. Ez az epilálás eredeti formája. Rendkívül precíz eljárás, finom és részletgazdag formázást tesz lehetővé, hosszan tartó eredménnyel. Bár a cérnázásnak alapvetően kulturális gyökerei vannak, ma már szélesebb körben elérhető és elfogadott alternatívája a gyantázásnak vagy a csipeszezésnek.

  1. Foglalj előre időpontot

A szemöldök stylistok szeretik, ha a vendégek előre foglalnak időpontot a következő kezelésre. Nem feltétlenül azért, mert így szeretnék biztosítani maguknak az ügyfelet a következő hónapra is, hanem azért, mert egy fix időponttal a naptárában sok nő ellen tud állni a szemöldök csipesz kísértésének. Megoldást jelenthet, ha a többitől távol felbukkanó szemöldököt egy óvatos mozdulattal leborotváljuk (száraz bőrön, szemöldök borotvával), így a beírt időpontra ismét látható lesz. A hirtelen felindulásból elkövetett tépkedés elgyengítheti a szálakat és gyakran megesik, hogy az ember nem tud megálljt parancsolni magának és a kelleténél többet szed ki a szemöldökből.

  1. Sminkelj kíméletesen

A sminkkel való kísérletezés szórakoztató, de nem szabad mindent gondolkodás nélkül kipróbálni. A vékonyabb szemöldök sminkelését, ha a cél egy erős szemöldök növesztése, csakis puha ecsettel végezd.

  1. Keress olyan stylistot, aki vigyáz a szemöldöködre

Amikor valaki más kezébe adod a szemöldököd gondozását, kulcsfontosságú, hogy végezz egy kis kutatást. Mielőtt a szalonba mész, győződj meg arról, hogy a szakember tapasztalt és a megfelelő technikával, alapanyagokkal dolgozik. A threadinghez használt, hétköznapi varrócérna elvágja a bőrt, a legjobb stylist antibakteriális és speciális eszközöket használ, mint például az aloe vagy a poliészter cérna.

  1. A kevesebb több

Csábító lehet szépségszalonba járni, de a szemöldök esetében a kevesebb néha több. A szálak lassan nőnek, két kezelés között akár két hónap is eltelhet. Ha nem tudod, mikor keresd fel a kozmetikust vagy a stylistot, megmondja a szemöldököd. Elég egy pillantást vetni rá. Ha a korábban eltávolított, felesleges szálak ismét a bőr fölött vannak, elrontva a formát, ideje bejelentkezni egy újabb kezelésre.

Mit tehet az, akinek kevés a szemöldöke?

 

Teljesen mindegy, hogy túlzásba vitt szedés vagy genetikai okok állnak a háttérben, előfordul, hogy inkább ritka, mint szép szemöldökkel van megáldva valaki. Számukra a fenti nyolc praktika sem fogja garantálni a Cara Delevigne szemöldököt.

Mit tehet az a nő, aki nem szeretne reggelente hosszadalmas rajzolgatásba és sminkelésbe kezdeni annak érdekében, hogy természetes és dús szemöldöke legyen?

Henna szemöldökfestés

 

Először is felejtsd el, hogy nem lehetsz vonzó és önbizalommal teli, csak mert vékony a szemöldököd. Kifejezetten a természetességet preferáló hölgyek számára széles választékban áll rendelkezésre a henna szemöldökfestés technikája.

A hennafesték egy poralapú termék, amely a megfelelő folyadékkal keverve hetekig képes tartani a színét.

A hagyományos festékek mesterséges összetevőivel szemben a Brow Henna Tint festékek több mint 70%-ban természetes hatóanyagokat tartalmaznak. Így természetesebb módon adnak karaktert az arcnak, heteken keresztül.   

A henna az otthoni szemöldökfestés egy olcsó és népszerű megoldása. Bármelyik drogériában kapható hozzá alapanyag. Az eredménye azonban vitatott, előfordul, hogy nem sikerül a megfelelő színt elérni, tehát túl világos vagy épp túl sötét lesz az eredmény. Másrészt sokan panaszkodnak arra, hogy 1-2 nap után mintha letörölnék a festéket a bőrről, nyoma sincs.

A hennafesték legnagyobb ellensége a zsír, így használata előtt kiemelten fontos a bőr megfelelő zsírtalanítása. Ezt a lépést sajnos a legtöbb használati utasítás elfelejti megemlíteni. A festést követően is lehetőleg zsír és olajmentes lemosót kell használni, és igaz ez a sminkre, púderre, alapozó krémekre is.

A hennafestés valódi művészei azok a kozmetikusok és stylistok, aki részt vettek egy képzésen és alapos ismeretekkel rendelkeznek a témában. Személyes vagy online szemöldök styling képzésre weboldalunkon is jelentkezhetsz. Az ország több pontján szervezünk elméleti és gyakorlati képzéseket, melyek végén oklevelet is kapnak azok, akik sikeresen elvégezték.

Szemöldök beültetés

 

Létezik néhány ritka módszer, amelyet sokan a természetesség jegyében történő beavatkozásként említenek, mások szerint viszont ez már túlmegy azon a bizonyos határon. Ez nem más, mint a szemöldök beültetés, amely a kozmetikai sebészet legújabb trendje.

Az eljárás során a szemöldök szálakhoz leginkább hasonló szőrt keresnek a fej hátsó részén, eltávolítják a gyökérrel együtt, majd beültetik a szemöldökbe. Az eljárás nem éppen fájdalommentes, ráadásul kellemetlen duzzanatot okozhat.

Ha sérülés vagy apró kopasz folt miatt nem teljes egy szemöldök, azt érdemesebb inkább részlegesen, púderes vagy szálas tetoválással pótolni, anélkül, hogy alapvetően megváltozna a forma.

Szemöldök laminálás

 

A szemöldök festése egy hétköznapi művelet a kozmetikusok számára, a laminálás azonban már a styling egy komolyabb szintje.

A szemöldök laminálás leginkább ahhoz hasonlítható, amikor szemöldök zselé,  szappan vagy folyékony fixáló segítségével kialakít a mester (vagy akár mi magunk) egy ideális formát, majd a szálakat a megfelelő irányba fésüli. Ezáltal az egyébként egymásra kerülő, lefelé lógó szálak is a helyükön maradnak. A laminálás eredménye egy dúsabbnak tűnő szemöldök, rendezett és esztétikus megjelenéssel, amely több héten át tart.

Hasonló posztok