Szemöldök laminálás: gyakran ismételt kérdések

Szemöldök laminálás: gyakran ismételt kérdések

A szemöldök laminálás egyre népszerűbb eljárás, mégis sok kérdés és félreértés övezi. Most a leggyakrabban felmerülő kérdésekre fogunk válaszolni.

 

Mit jelent az, hogy szemöldök laminálás?

 

A szemöldök laminálás a szempilla liftinghez hasonló eljárás, melyeknek során a rakoncátlan szálakat egyenesre fésüljük, majd fixáló zselé segítségével a kívánt irányba állítjuk őket. Az eredmény 6-8 héten át tartós, majd ismételhető.

 

Mennyire tartós a szemöldök laminálás?

 

Az első 48 óra letelte után nem igényel különösebb karbantartást, elegendő reggelente, illetve az esti arctisztítás végén átfésülni a szálakat, és  6-8 hétig tartós hatású.

 

A szemöldök laminálás károsítja a szemöldököt?

 

Nem károsítja a szemöldököt, amennyiben biztos forrásból származó anyagokkal, a hatóidőket pontosan betartva végzik.

Szemöldök laminálás - Udvari Leila oktatónk és márkanagykövetünk munkája

Mennyi időt vesz igénybe a szemöldök laminálás?

 

A kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe.

 

Mi történik, ha víz éri a laminált szemöldököt?

 

A kezelést követő első 24-48 órában kerülni kell, hogy a frissen laminált szemöldök vízzel érintkezzen, mert az gyengítheti az alkalmazott anyagok hatékonyságát. Azonban ha letelt ez az idő, már bátran úszhatunk vagy szaunázhatunk is, mert az eredmény vízálló.

 

Hogyan készüljek a szemöldök laminálás időpontomra?

 

Érdemes átgondolni, hogy milyen végeredményt szeretnénk látni. Akár képekkel is érdemes készülni, hogy megmutathassuk a szakembernek, mi az a stílus, ami közel áll a világunkhoz. Természetesen az elkészült munka igazodni fog a természetes adottságainkhoz, semmiképpen sem lesz pontosan ugyanolyan, mint az inspiráció, amit követünk.

Mivel a szemöldök laminálás utáni egy-két napban kerülni kell, hogy a szemöldök területét nedvesség, extrém hő, pára, vagy olajos kozmetikumok érjék, célszerű a styling előtt hajat mosni.

A talán legfontosabb teendőnk pedig az, hogy ha elhatároztuk, hogy profi szemöldök stylistra bízzunk a szemöldökünket, akkor az időpont előtt már ne szedegessük a szemöldököt. Különösen laminálásnál fontos, hogy a szakember minél több “hozott anyagból” dolgozhasson, így minél nagyobb szabadságot kapjon a forma kialakítása során.

 

Mit nem szabad tenni szemöldök laminálás után?

 

Az első 48 órában kerülendő az erős sminklemosók, hámlasztók, illetve olaj bázisú készítmények használata a szemöldök területén és környékén. Az érintett területet nem szabad dörzsölni, nyomkodni. Amennyiben bármilyen irritáció lép fel, hidegvizes borogatást kell helyezni a területre, és értesíteni a háziorvost.

Az első 24 órában kerülni kell a 

  • sampon vagy hajbalzsam szemöldökre jutását;
  • az erős hőhatást vagy gőzölést;
  • az úszást, szaunázást.

Hogyan lett divat a laminált szemöldök?

 

Kristie Streicher 2012-ben indította el a feathered brow trendet, ami a természetes hatású, vastag, de rendezett szemöldököt helyezte előtérbe. Nem sokkal később lépett a színre Cara Delevingne, aki a vastag, fiús szemöldök stílus meghatározó arca lett. Ne feledjük, korábban a vékonyra szedett szemöldök volt divat!

Kristie, Cara és a többiek hatására mindenki vastagabb, markánsabb szemöldököt szeretett volna, így alkották meg Oroszországban a szemöldök laminálást, melynek segítségével kihozhatjuk a természetes szemöldökszálakból a maximumot. A technika nagyon gyorsan népszerű lett Amerikában is, manapság pedig már Európában is keresett szolgáltatás.

 

Hogyan tehetem még tökéletesebbé a szemöldökömet?

 

A szemöldök laminálást érdemes henna festéssel kiegészíteni azoknak, akik erősebb színt szeretnének, illetve az esetleges hiányos foltokat szeretnék kiegészíteni a szemöldökük területén.

Szemöldök laminálás henna festéssel kiegészítve - Végh Sandy oktatónk és márkanagykövetünk munkája (Szlovákia)

Milyen változást érhetünk el szemöldök laminálással?

 

A szemöldök laminálás számos probléma korrekciójára alkalmas. Ha a vendég szemöldöke

  • ritkás, akkor ügyesen fésülve a szálakat elrejthetjük a problémás területeket;
  • erős, göndör szálakat “kisimíthatjuk”;
  • össze-vissza nő, a laminálással a “helyes irányba” igazíthatjuk.

Kinek ajánlott a szemöldök laminálás?

 

Egy szépen formázott, szimmetrikus szemöldök kiemeli az arcot, és smink nélkül is rendezett, elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ez az eljárás megkönnyíti azok dolgát, akiknek nehezen formázható a szemöldöke, vagy egészen egyszerűen nem szeretnének minden reggel hosszú perceket szánni a szemöldökformázásra.

A szemöldök laminálást érdemes kipróbálni akkor is, ha micro blading eljárást tervezünk, de nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy szeretni fogjuk a végeredményt. A laminálással nem köteleződünk el egy forma mellett évekre, hiszen a hatás 6-8 hét alatt elmúlik.

Tetovált szemöldökön is elvégezhető az eljárás?

 

Jó hírünk van: igen! A tetoválást követően meg kell várni, hogy a hegek teljesen meggyógyuljanak, és ha ez megtörtént, a laminálás nagyszerű kiegészítője lehet egy tetovált szemöldöknek.

Szemöldök laminálás - Udvari Leila Best Brows Pro oktató és márkanagykövet munkája

Mit tehetünk, ha elmúlik a csillogás?

 

A szemöldök laminálás kezelés során felvitt szemöldök fixáló az elején különösen fényes, nedves hatást kelt. Ez a látvány természetesen nem olyan tartós, mint maga a laminálás, azonban aki azt szeretné, hogy mindig frissnek tűnjön a szemöldöke, egy fényes szemöldökzselével érheti el ezt a hatást.

Hasonló posztok