5 ápolási tipp műszempillához

5 ápolási tipp műszempillához

Ha megtaláltuk a megfelelő szempilla stylistot és már hosszú, dús és íves pillákkal büszkélkedhetünk, akkor jön csak az igazi kihívás: a műszempillák megfelelő ápolása, hogy minél hosszabb ideig megőrizhessük őket! Ha a stylist minőségi alapanyagokkal dolgozik, akkor sem árt odafigyelni újdonsült pilláinkra, persze így sokkal kevésbé kell félnünk attól, hogy idő előtt elveszítjük őket. Mivel emberek vagyunk, nem kell robot módba átkapcsolnunk és ülve aludnunk, de fontos megfogadni pár tippet!

 

1. Kerüld a vizet az első napon!

 

A pillafelhelyezés utáni első 24 óra kritikus! Nem érheti víz a szempillákat, hiszen a ragasztó tartóssága sérülhet, aminek hatására könnyebben elveszíthetjük új pilláinkat. Tévhit azonban, hogy műszempillával tilos uszodába, szaunába vagy szoláriumba járni. Természetesen, ha napi rendszerességgel végezzük ezeket a tevékenységeket, az megviseli szempillánkat, de az első 24 óra után már nem okozhat gondot, ha vizesek lesznek. Sőt, kifejezetten ajánlott szempilláinkat napi rendszerességgel tisztítani a kifejezetten erre készült szempilla samponokkal!

 

2. Bye-bye, szempillaspirál

 

A műszempilla miatt nem kell elhagynunk kedvenc sminktermékeinket, kivéve a szempillaspirált! Az épített pilla nélküle is mutatós, viszont a műszálakról nem lehet teljes mértékben eltávolítani a felvitt festéket, ennek következtében a szempillák összeragadnak és csomóssá válnak.

 

3. Tiltólistán minden, ami olajos

 

A szemhéjra felvitt sminket vattakoronggal töröljük le, amire olajmentes lemosót csepegtessünk, hiszen az olajos lemosók szintén károsíthatják a pillaragasztót. Ha tussal vagy szemceruzával húzzuk ki a szemünket, ne dörzsöljük vattakoronggal, inkább válasszunk fülpiszkálót, amivel jobban hozzáférhetünk a pillatövekhez és dörzsölés mentesen eltávolíthatjuk a festéket.

 

4. Ne piszkáld!

 

A dörzsölésről és szem piszkálásáról le kell szokni. Ha szeretnénk megigazítani a pilláinkat, azt érdemes szempillafésűvel csinálni, így nem sérülnek.

 

5. Élvezd a csodás pilláidat!

 

Mindenekelőtt pedig nem szabad elfelejteni, hogy nem mi vagyunk a műszempilláért, hanem ő értünk! A cél az, hogy segítségével jobban érezzük magunkat a bőrünkben, nem pedig az, hogy teher legyen. Egy kis odafigyelés elég ahhoz, hogy a pillák a helyükön maradjanak bármilyen nagyobb erőfeszítés nélkül.

Hasonló posztok