A természetes hatású műszempilla titka

A természetes hatású műszempilla titka

Az elmúlt években a szépségipar radikális változásokon ment keresztül, a szépség fogalma egyenlővé vált a természetességgel, a legfelkapottabb smink trend pedig „no make-up” lett. Felmerül a kérdés, hogy napjainkban, amikor a természetes szépséget ünnepeljük, van-e még szükség a műszempillára? Már a „természetes műszempilla” kifejezés hallatán ellentmondásba ütközünk, hiszen hogyan is lehetne valami naturális, ami mű? Ha ez nem lenne elég, a körülöttünk lévő világ még inkább elbizonytalanít, hiszen számtalanszor látni a közösségi oldalakon, vagy akár az utcákon olyan pillákat, amelyek – szó szerint – majdnem kiszúrják a szemünket: túl nagy, túl sok, túl mű.

 

A műszempilla is lehet visszafogott

 

Bár valóban találkozhatunk elrettentő példákkal, ez nem jelenti azt, hogy a műszempilla ne lehetne elegáns, visszafogott és letisztult. Egy jól képzett, jó alapanyagokkal dolgozó szakember hallgat a vendég kérésére, és ha az természetes hatást kér, a stylist ennek megfelelően dolgozik: pont olyan hosszúságú és mennyiségű szempillát helyez fel, ami kiemeli a szemeket, jellegzetesebbé teszi az arcot, anélkül, hogy a végeredmény hivalkodó és természetellenes lenne.

 

Stílus és adottságok kérdése

 

Ahhoz, hogy a pillasor ne tűnjön mesterkéltnek, több dolgot is figyelembe kell venni: először is a vendég saját szempilláit, arc és szem formáját, valamint igényeit; azt hogy mire vágyik, amikor tükörbe néz. Az alap adottságok feltérképezése után személyre szabottan többféle hosszúságú, vastagságú és ívű szempilla közül válogathatunk, annak megfelelően, hogy melyik illik leginkább viselőjéhez. A hosszú szempillákkal rendelkező vendégek például nem feltétlenül nagyobb pillákra vágynak, hanem dúsabb, ívesebb hatásra, amit (bármennyire is igyekszünk) spirálozással nem lehet elérni. A kevés és rövid szempillájú vendégek dúsabb és hosszabb pillákra vágynak és a megfelelő kialakítással grandiózus változás érhető el, anélkül, hogy ordítana róla, hogy nem az eredeti pilláját „viseli”. Nagyon fontos, hogy a szempilla illeszkedjen viselője személyiségéhez, stílusához, hiszen ez is, akárcsak az öltözködés vagy a sminkelés, az önkifejezés része. Így egy minőségi alapanyagokból készült, profi szempilla stylist által épített műszempilláról soha senki nem fogja megmondani, hogy nem igazi, viszont a végeredmény látványos lesz, a szó legjobb értelmében.

Hasonló posztok