5 ok, amiért érdemes ragasztó shakert használni

5 ok, amiért érdemes ragasztó shakert használni

Azt gondolhatnánk, hogy kézzel is fel lehet rázni a szempilla ragasztót, vagyis egy erre kitalált eszköz teljesen felesleges. Mégis, aki egyszer kipróbálta, már nem szívesen válna meg a ragasztó shaker használatától. De miért is olyan praktikus eszköz?

 

Tudjuk, hogy a ragasztó alapos felrázása elengedhetetlen, hiszen két fontos összetevője, a cianoakrilát és a fekete pigmentek tárolás közben kettéválnak, ezért mindig alaposan fel kell rázni a ragasztót, hogy teljesen homogén legyen a cseppentéskor. Erre a ragasztó shaker a leghatékonyabb megoldás. Ha a kicseppentett ragasztó színe nem teljesen fekete, akkor nem keveredett össze megfelelően a két anyag. Ennek az lesz a következménye, hogy amíg csak a cianoakriláttal dolgozunk, a pillák jól fognak ragadni, de ahogy a cianoakrilát fogy, és többségbe kerülnek a pigmentek, a ragasztó nyúlóssá válik, és romlik a kötési képessége. Végül szinte már csak a fekete pigmentek kerülnek a cseppbe, és ugyan nagyon szép, fekete lesz a látvány, de a kötési képesség romlik, és vendégeink pillái hullani fognak. Nem is gondolnánk, hogy egy ilyen apró lépés mennyire fontos lehet a szettjeink tartóssága szempontjából, igaz? Ezért érdemes beszerezni egy elemmel működő ragasztó shakert!  

 

1. Spórolj időt!

 

Ha a hagyományos módszerrel alaposan szeretnénk felrázni a ragasztónkat, akkor legalább egy percig kell rázni minden cseppentés előtt. A shaker ezzel szemben 10-15 másodperc alatt megoldja ezt a feladatot nekünk. Ugyan elsőre nem tűnik soknak az így nyert 45 másodperc, azonban ha összeszámoljuk, hogy naponta hányszor cseppentjük ki a ragasztót, máris érzékelhető lesz. Az így nyert időt használhatod arra, hogy nyújtózz egyet, az órára pillants, vagy hogy még egy pár pillát elhelyezz vendéged szemén.  

 

2. Tökéletes munka

 

A ragasztó shaker a centrifugális erő segítségével végzi el a feladatát, ami jóval hatékonyabb, mint a hagyományos, kézi megoldás. Így biztosan tökéletes minőségű cseppel dolgozhatsz, vagyis nemcsak könnyebb lesz a munka és tartósabbak a szettek, de a teljes flakont is elhasználhatod úgy, hogy közben folyamatos minőséget kapsz.  

 

3. A ragasztós flakon csőrét is kímélheted

 

A kézi rázásnál, ha nem figyelünk, automatikusan fel-le fogjuk mozgatni a flakont, pedig rosszabbat nem is tehetnénk, ugyanis ezáltal jó eséllyel a flakon csőrébe is bejut a ragasztó. Ezzel szemben a centrifugális erővel működő ragasztó shaker éppen, hogy távol tartja a folyadékot a csőrtől, ahogy kifelé, a flakon fala felé tereli a folyadékot, ami a rázás végén újra középre áramlik.  Ha a csőrbe jut a szempilla ragasztó, akkor könnyen eltömítheti azt, vagy az is előfordulhat, hogy egy szép csepp helyett össze-vissza fröcskölő ragasztó teríti be a környezetet.  

 

4. A kezedet is kímélheted

 

Jól tudjuk, a munka során elfárad a kezünk, esetleg remegni is kezd, ha még nem vagyunk gyakorlottak a szempilla építésben. A megfelelő kéztartás és csipesz nagyon fontos, de ne feledjük azt sem, hogy a ragasztó shaker használatával a kezünk is pihenhet, így minden energiánkat az építésre fordíthatjuk.  

 

5. Ventilátorként is funkcionál

 

A Best Lashes Pro ragasztó shakere cserélhető fejének köszönhetően több funkcióval is rendelkezik. Amellett, hogy segít abban, hogy tökéletesen összekeveredjenek a szempilla ragasztó összetevői, a munka végén ventilátorként is használható, így nincs szükség külön eszközre. A csomagban különböző méretű befogó fejeket találsz, így a legtöbb ragasztóhoz használható.

Hasonló posztok