Újévi fogadalmak, amiket tényleg érdemes betartani

Újévi fogadalmak, amiket tényleg érdemes betartani

Ne hidd, hogy az újévi fogadalmak eleve kudarcra vannak ítélve! Most mutatunk néhányat, ami igazán hasznos lehet, és abban is segítünk, hogyan valósíthatod meg őket lépésről lépésre.

 

Az újévi fogadalmak arról híresek, hogy soha nem tartjuk be őket, igaz? A nagy célok és távlati tervek könnyen elfelejtődnek év közben (vagy már január második felében), aztán pedig keserűen gondolunk rájuk, és megfogadjuk, hogy jövőre inkább nem is fogadkozunk. Pedig valójában nincs semmi gond az “új év, új én” elképzeléssel, csak annyira kell ügyelni, hogy a grandiózus álmokat egyszerűen kivitelezhető, kisebb lépésekre bontva építsük be a dolgos hétköznapokba.  Hogy segítsünk ebben, néhány példán keresztül megmutatjuk, hogyan érdemes megtenni az első lépéseket a siker érdekében!  

 

A fogadalom: Idén végre felpörgetem az Insta oldalamat!

 

A közösségi média felületek minden szempilla és szemöldök stylist számára remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy kapcsolatot tarthassunk a vendégeinkkel, vagy akár új vendégeket szerezzünk. Nem kell arra törekedni, hogy sok ezer követőre tegyünk szert pillanatok alatt, és legfőképpen elkeseredni sem szabad, ha lassan épül a követő bázis.  Az viszont nagyon fontos, hogy azoknak, akik a “követés” vagy a “kedvelés” gombra kattintva bizalmat szavaztak neked, rendszeresen minőségi tartalommal lásd el.  Melyek tehát a lépések, amelyekkel megvalósítható ez a fogadalom?
  • Az első időszakban törekedj arra, hogy hetente legalább három alkalommal posztolj. Ha előre elkészíted a tervet, ez a mindennapokban nem fog sok időt igényelni. Ha nem tudod, hogyan kezdd, olvasd el blogbejegyzésünket a témában!
  • Néhány hetente szakíts időt arra, hogy tartalmat készíts a közösségi média oldalaidra. Ilyenkor válogasd át a munka során készített fotókat, ha szükséges szerkeszd meg őket, és mentsd le, hogy kéznél legyenek.
  • Gyűjts ihletet! Nem baj, ha elsőre nem te készíted a világ legjobb posztjait. Keress olyan profilokat, ahonnan időről időre érdemes ellesni néhány trükköt, és ezeket valósítsd meg a saját profilodon, a saját stílusodban.
  • Meglátod, néhány hét alatt kialakul egy rendszer, ez a sikerélmény pedig arra fog sarkallni, hogy tovább fejleszd az oldaladat!
 

A fogadalom: Mostantól nem fogok éjjel-nappal dolgozni!

 

A szépségszakmában sokszor csúszunk bele abba, hogy reggeltől estig, sőt hétvégéken is állandóan dolgozunk. Minden vendégünknek igyekszünk olyan időpontot adni, ami neki megfelel, akár a saját szabadidőnk rovására is. Ha szeretnél kitörni ebből a mókuskerékből, fontos, hogy előre elhatározd, mely napokat tartod fenn pihenésre, feltöltődésre, és ezekre a napokra semmiképpen ne írj be vendéget. Hidd el, aki megbecsül, és szereti a munkádat, az nem fog ezért elpártolni tőled - sőt, sokkal valószínűbb, hogy inkább korábban foglal majd időpontot, nehogy lecsússzon róla. Így a munkanapjaid is könnyebben tervezhetőbbek, kiszámíthatóbbak lesznek. Ha pedig már szépen kialakult a heti 1-2 szabadnap, ideje lesz elgondolkozni egy szabadságon! Minden szakmában fontos, hogy időt szakítsunk a feltöltődésre és pihenésre, hogy aztán újult erővel vethessük bele magunkat a munkába!  

 

 A fogadalom: Én leszek a legjobb pillás!

 

Bár a gyakorlatod minden egyes szett elkészítésével nő, és minden valószínűséggel egyre szebb munkákat készítesz, a szépségszakma a folyamatos fejlődésről, tanulásról szól. Hiszen folyamatosan érkeznek az új trendek, technikák és eszközök - a jó szakember pedig arra törekszik, hogy naprakész legyen. Jó, ha már az év elején, az újévi fogadalmak tervezésekor számolsz azzal, hogy pénzt és időt kell majd áldoznod továbbképzésekre is. Rengeteg különböző képzés közül választhatsz, első lépésben gondold át alaposan, hogy melyik lenne a számodra legmegfelelőbb. Korábbi bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni. Ezekkel fejlesztheted a tudásodat, új technikákat ismerhetsz meg, és kamatoztathatsz a napi munka során. Ha már magabiztosan készíted a klasszikus szetteket, akkor érdemes feljebb lépni, és a 2D-vel is megismerkedni. Ha ez már megy, jöhet a szakma csúcsa, a volume! Ha szélesíteni szeretnéd a szolgáltatásaid körét, a szempilla lifting vagy a szemöldök styling jó választás lehet.

Hasonló posztok