Eszközök, melyek nem hiányozhatnak egy profi pillás szalonjából

Eszközök, melyek nem hiányozhatnak egy profi pillás szalonjából

A tanfolyam elvégzése után azonnal belevágsz a szalonhelyiséged kialakításába? Segítünk, hogy a kezelőágyon túl mik azok az alapvető eszközök, melyek nem hiányozhatnak a professzionális szintű munkádhoz.  

 

Fontos, hogy minden évszakban biztosítani tudd a pillaépítéshez ideális hőmérsékletet

 

 Ha a szalonban -vagy helyiségben ahol dolgozol- a hőmérsékletet nem ideális a ragasztó száradásához, akkor az anyag vagy nem köt meg, vagy túl hamar megköt. Egyik sem ideális és megnehezíti a pillaépítést, valamint mindkettő a szempillák idő előtti elvesztését okozza. Egy klíma beszereltetésével télen-nyáron megteremtheted a ragasztód számára optimális hőmérsékletet. Ha már meghoztad a döntést a beruházás mellett, adódik a kérdés, hogy milyen típusú készüléket válassz? Többféle klímakészülék kapható a piacon, ilyenek például a mobilklíma, a split klíma, az inverteres klíma, stb.  Amennyiben a te- vagy a szalon tulajdonosának költségvetésébe belefér, mindenképpen az inverteres split kímát javasoljuk. Ezek a berendezések teljesítményüktől függően alkalmasak egy vagy akár több helyiség hűtésére-fűtésére is, valamint jellemzően állítható légtereléssel rendelkeznek. Kialakításuknak köszönhetően, a mobilklímákkal ellentétben a kivezetett meleg nem szökik vissza a szobába. Igényeidnek megfelelően, különböző típusú és teljesítményű készülékek közül válogathatsz. Vásárláskor szaktanácsadó segítségével érdemes felmérned a következő tényezőket, hogy ár-érték arányban a legjobb készüléket vásárolhasd meg.   
    • Mekkora a hűteni-fűteni kívánt alapterület?
    • Milyen a helyiség tájolása?
    • Ott tartózkodó személyek száma?
    • Helyiség belmagassága?
    • Ablakfelületek nagysága?
    • Hőt kibocsájtó eszközök száma? 
    • Rendelkezel-e fúrási engedéllyel?

  Ugyan nagy összegnek tűnhet, azonban ez az egyszeri beruházás hozzájárulhat vendégeid hosszútávú elégedettségéhez, a munkád stabil minőségéhez, valamint téged is megkímél a reklamációktól és a felesleges bosszankodástól.   

 

Hő - és páratartalommérő, a ragasztónak száradásához szükséges környezeti tényezők ellenőrzésére

 

A ragasztó fő alapanyaga a cianoakrilát, mely nagyon érzékeny a pára- és nedvességtartalomra, valamint a hőmérsékletre. Ez az összetevő felelős azért, hogy a ragasztók ragadjanak. A cianoakrilát nedvesség hatására azonnal megköt, ezért olyan anyagokat adnak hozzá, mely lassítja ezt a folyamatot. Ezek alapján határozzák meg a gyártók, hogy a ragasztó meghatározott hőmérséklet és páratartalom mellett milyen gyorsan köt. Egy digitális hő-és páratartalommérővel mindig ellenőrizheted ezeket az értékeket, így elkerülve a pillák idő előtti lepotyogását. Amennyiben többet szeretnél megtudni erről a témáról, kattint a linkre és olvasd el blogbejegyzésünket a témáról.  

 

Legyen vendégtakaród a vendégeid számára

 

 Mindig legyen nálad pár darab mosható, puha pokróc. A pillaépítés folyamata általában nem rövidebb 2 óránál, ez idő alatt pedig vendégeid mozdulatlanul fekszenek, esetenként el is alszanak. Ilyenkor a testük hőmérséklete izommunka hiányában csökken, így könnyedén előfordulhat a fázás, mint jelenség. A vendégeid nagyon hálásak lesznek érte, ha betakarod őket az applikálás folyamata alatt.  Tipp: Legyen legalább 2-3 takaród, hogy akkor is fel tudj ajánlani egyet, ha a másik éppen a mosásban van.  

 

Elengedhetetlen a kényelmes nyakpárna

 

Ha már takarónál tartottunk, fontos a kényelmes nyakpárna megléte is! A legalább 2 órán át tartó mozdulatlanság alatt jó, ha nem merevedik be a vendéged nyaka a kényelmetlen testhelyzet miatt. Szerezz be egy strapabíró de kényelmes kialakítású nyakpárnát, melynek pontrugalmas, belső hideghab szivacsa verhetetlen kényelmet biztosít a vendéged számára. Fontos, hogy olyan felületű párnát válassz, melyet könnyedén tisztán tudsz tartani.  Ráadásul, a jó párna a te munkádat is segíti, hiszen a ragasztótartó pöttyöt és az eszközeidet is tárolhatod a párna szélein. Tudtad, hogy a Best Lashes Pro kínálatában több mint 6 féle párnából válogathatsz, melyek minden felsorolt tulajdonságnak megfelelnek?   

 

Mindig használj erős fényű lámpát!

 

 A pillaszálak applikálása igen aprólékos munka, melyhez elengedhetetlen az erős fényforrás biztosítása. Nem mindegy azonban, hogy meleg vagy hideg fényű lámpát választasz. Nézzük meg, mi a különbség a hideg és a meleg fényű lámpatestek között.   Vannak olyan izzók, amelyek sárgás/fehéres (meleg) valamint kékes/fehéres (hideg) fénnyel világítanak.  A meleg fényt a szakemberek lakóterekbe, nappalikba és hálószobákba is javasolják, ugyanis ez hat a legtermészetesebben és leginkább legmegnyugtatóbban az emberek szervezetére. A hideg fényű izzók erősebbek, jobban segítik a koncentrálást, ezért olvasáshoz és munkához (pillázáshoz is!) is ideális választás lehet. A színhőmérsékletet Kelvinben adják meg, melyet a termékek csomagolásán tüntetnek fel. A meleg fényű világítótestek 2700-4100 K (Kelvin) intervallumban, a hűvösebb fényű izzókat pedig 5000-6500 K-s kategóriában találod. A lámpa beszerzése előtt még azt se felejt el ellenőrizni, hogy hova tudod rögzíteni. Amennyiben nincs olyan stabil felület, ahova felfogathatod, válassz egy guruló állványos verziót.   

 

+1 tipp a vendégeid számára

 

 Különösen a nyári-téli időszakban, de mindig szerencsés, ha vendégednek nem zokniban/mezítláb kell sétálnia a szalonban. Szerezz be pár trendi, mosható szempillás vendégpapucsot itt!

Hasonló posztok