Kerüld el ezeket a gyakori hibákat a henna használatakor!

Kerüld el ezeket a gyakori hibákat a henna használatakor!

A henna szemöldök styling egyre divatosabb kezelés, ami nem véletlen, hiszen számos előnye van a hagyományos festékekkel szemben. Azonban henna szemöldökfestés során figyelembe kell venni az anyag sajátosságait annak érdekében, hogy a legszebb eredmény születhessen. Ebben a bejegyzésben a leggyakoribb problémákat vesszük sorra, és azt is eláruljuk, hogyan kerülheted el őket!

 

A henna festék nem fogja be a vendég bőrét

 

Nem tudjuk eleget hangsúlyozni az előkészítés fontosságát! Első lépésben tisztítsuk meg alaposan a területet, hogy minden sminkmaradékot, olajat, vagy esetleges szennyeződést eltávolítsunk a bőrről. A Best Brows Pro ProPeel hámlasztó folyadék használata segít abban, hogy eltávolítsuk a felesleges hámsejteket, amivel biztosíthatjuk, hogy a festék tartós lesz a bőrön. Ezután a teljesen szárazra törölt területre vigyük fel a henna festéket, és az ecsettel apró, finom mozdulatokat végezve alaposan dolgozzuk be a szemöldök szálak közé, a bőrbe. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az olajosabb bőrtípusokon rövidebb ideig marad látványos a henna, illetve hogy az utóápolás, valamint a vendég szokásai (pl. úszás, szauna, gyakori bőrradírozás) is befolyásolhatják negatívan a henna festék tartósságát.  

 

Túl világos lett az eredmény, alig látszik

 

Alapvető szabály a henna szín kiválasztásánál, hogy mindig egy árnyalattal világosabbat válasszunk, mint ami először eszünkbe jut. Ha így túl világos lesz az eredmény, azt könnyedén korrigálhatjuk egy sötétebb színnel, akár azonnal is, hiszen a henna nem károsítja a szemöldököt, így nem kockáztatunk semmit, ha azonnal megismételjük a festést.  A hatóidő betartása is fontos természetesen, mindig hagyjuk a festéket megszáradni, és csak a 15-20 perces hatóidő eltelte után távolítsuk el.  

 

Zöldes színe lett, mi a probléma?

 

A tiszta henna zöld. Érdemes az összekevert anyagot egy rövid ideig állni hagyni, hogy a legszebb eredményt érhesd el. Elegendő néhány percet várni, ezalatt elvégezhetjük a szemöldökformázás előkészületeit. Amennyiben a festés után tűnik zöldesnek az árnyalat, első lépésként mindenképpen nézd meg természetes fényben is, hiszen ha a szalonban a világítás túl fehér, akkor a tökéletes henna is látszódhat enyhén zöldes árnyalatúnak. A henna festék az applikációt követő első 24 órában még “érik”, így érdemes ezt az időt kivárni, hogy elérje végleges színét.  

 

Nem elég tartós a henna, gyorsan kopik

 

-A henna festék a bőrön 7-14 napig, míg a szőrszálakon 6 hétig marad látványos. Ha ennél gyorsabban kopik, a következő kérdéseket érdemes megvizsgálni:
  • Megfelelően előkészített felületre vittük fel a festéket?
  • Alaposan elkevertük a henna port és az aktiváló folyadékot?
  • Kellő hatóidőt biztosítottunk?
  • Megfelelően tájékoztattuk a vendégünket az utóápolásról, és ő azokat maradéktalanul be is tartotta?

 

Felbontás után meddig használható a henna por?

 

A Best Brows Pro henna szemöldökfestékek lejárati dátuma minden dobozon szerepel, felbontás után pedig 6 hónapig érdemes őket használni. Ha a henna por oxigénnel érintkezik, azonnal oxidálódni kezd, így minden használatkor ügyeljünk arra, hogy gyorsan visszazárjuk az üveget a műanyag záró elemmel és a kupakkal is. A szavatossági idő lejárta után a henna por veszít a színéből, intenzitásából.

Hasonló posztok