Építs sikeres szempilla stylist karriert!

Építs sikeres szempilla stylist karriert!

Ahhoz, hogy sikeres szempilla stylisttá válhass, nemcsak a szakmai tudásodat kell fejlesztened, hanem a vállalkozásodat is sikerre kell vinni. Ehhez elengedhetetlen, hogy hosszú távú célokat tűzz ki magad elé, majd azokat kisebb lépésekre bontva következetesen valósítsd meg őket.

 

 Mindenki sikeres szeretne lenni, de ez önmagában kevés. Első lépésként pontosan meg kell határoznod, hogy számodra mi jelenti a sikert. Hol szeretnél tartani egy év múlva? Mit szeretnél elérni a következő 3 évben? Mi számodra a legfontosabb a karrieredben? Gondold át, mik a prioritások az életedben, vizualizáld, hogy milyen lenne, ha sikeres lennél és tűzz ki racionális célokat magad elé. A kész terv a siker elérésének egyik legfontosabb tényezője.  

 

Álmodd meg, mit szeretnél elérni szempilla stylistként

 

Egyre népszerűbb a naplóírás, ami nem véletlen: ha írásba foglaljuk a gondolatainkat, sokkal szebben kikristályosodnak mind a pozitív, mind a negatív szempontok, jobban tudatosíthatjuk ezeket magunkban. Fordítsuk ezt le egy szempilla stylist helyzetére: írd le néhány mondatban, hogy hová szeretnél eljutni a karrieredben. Ha ez megvan, helyezd el olyan jól látható helyre, vagy helyekre, ahol naponta a szemed elé kerül, így a napi megoldandó helyzetek mellett folyamatosan tudatosíthatod magadban, hogy mi is az a hosszú távú cél, amiért dolgozol.  

 

Számolj, mielőtt lépnél

 

Sokan nem szeretik a számokat, de egy sikeres vállalkozás nem működhet anélkül, hogy néha utánaszámolnánk az anyagi helyzetünknek. Amikor meghatározod a célokat és a hozzájuk vezető lépéseket, mindenhez kalkulálj árat is. Mennyi befektetést igényel a részedről? Mennyi nyereséget fog hozni? Melyek az vállalkozásod fenntartásának állandó költségei? Egy üzleti terv nagy segítség lesz az egész utad során.  

 

Maradj a helyes úton!

 

Alapos önismeret nélkül nem léphetünk előre, ezért nézz magadba alaposan. Tudatosítsd, hogy mik az erősségeid, de a gyengeségekről se feledkezz meg. Légy tisztában a legjobb tulajdonságaiddal, de nézz szembe azokkal a dolgokkal is, melyek fejlesztést igényelnek.  A nagy célhoz apró lépésekben vezet az út, melyeket reálisan kell meghatározni. Tűzz ki határidőket is magadnak, és dolgozz azon, hogy ezeket be is tudd tartani.  A célokat igyekezz minél pontosabban meghatározni. Az, hogy szeretnéd építeni az üzletet, kevés. Ehelyett határozz meg konkrét célt, például azt, hogy a következő egy hónap során 5 új vendéget szerzel. Minél jobban meghatározod a céljaidat, annál valószínűbb, hogy sikeresen meg is valósítod őket. Találj valakit, aki melletted áll a terv megvalósítása során. Sokszor segíthet át egy-egy problémán, ha van kivel megbeszélned azt. Nem feltétlenül kell szakmaibelit választanod, egy barátnő vagy családtag is éppen olyan hasznos lehet azzal, hogy meghallgat, és esetleg olyan szempontokra is rávilágít kívülállóként, amik neked nem jutottak eszedbe. Mindig nézz vissza, és elemezz! Ha az előbbi példában említett 5 vendéget megszerezted, gondold át, hogy milyen lépések vittek közelebb a célhoz, és melyek voltak feleslegesek. A következő lépés megvalósításakor tanulhatsz a korábbi tapasztalatokból, és elkerülheted a zsákutcákat.  

 

Ne veszítsd el a hitedet!

 

Ha egy lépést vagy köztes célt nem sikerül határidőre megvalósítani, ne add fel! Lehet, hogy te hibáztál, az is lehet, hogy rajtad kívül álló okból csúsztál ki a magad által szabott határidőből - sebaj! Higgadtan gondold végig, hogy legközelebb mit csinálhatnál másképp, és fuss neki újra a projektnek!  

 

Képezd magad folyamatosan!

 

A sikeres vállalkozás alapvető pillére, hogy mindig légy a topon! Szakmailag ez azt is jelenti, hogy folyamatosan tervezz be, és végezz el képzéseket, hogy szakmai fejlődésed töretlen legyen, és mindig tisztában légy a legújabb termékekkel, technikákkal. Manapság már számos hagyományos vagy online képzés közül választhatsz. Gondold át, hogy neked melyik lenne a legmegfelelőbb, és építsd be a céljaid sorába, illetve ne felejts el anyagi forrásokat félretenni rá.  

 

Csak te számítasz!

 

Sokat segít a motiváció megtartásában, ha vannak példaképeid. Azonban fontos, hogy mindig emlékezz arra, hogy a saját utadat kell járnod, és nem valaki más álmát követni. Lesd el a példaképeidtől azokat a fogásokat, amelyek hasznosak a számodra, de engedd, hogy letérítsenek az utadról!

Hasonló posztok