Mi vár rád a szempillaépítő tanfolyam elvégzése után?

Mi vár rád a szempillaépítő tanfolyam elvégzése után?

A szempillaépítő tanfolyam elvégzése után sok-sok gyakorlás következik, hiszen így alakulhat ki a rutinunk és gyorsulhat a tempónk, hogy minél előbb a profi pillások körébe tartozhassunk. A gyakorlásban számos eszköz lehet a segítségünkre, akár egyedül szeretnénk tökéletesíteni a technikát, akár már élő modelleken dolgozunk.

A szempillaépítő tanfolyamon - legyen az egy- vagy kétnapos, esetleg online - elsajátíthatjuk az elméleti és gyakorlati alapokat, de ez nem az a szakma, ahol az iskolapadból kikerülve rögtön a profik közé lehet kerülni. A szempillaépítő tanfolyam elvégzése után sok-sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy a finom mozdulatok rutinná váljanak, és megbirkózhassunk bonyolultabb helyzetekkel is. A munkánk során a csipeszek lesznek azok, melyeket állandóan használunk, így érdemes már elsőre olyat vásárolni, ami jó minőségű. Kezdőként, a klasszikus 1D szettekhez elegendő egy egyenes és egy hajlított csipesz, melyeket akár szettben is beszerezhetünk.  Felesleges kiadásnak tűnhet tokot is venni hozzájuk, viszont ha belegondolunk, hogy az egyik legfontosabb munkaeszközről van szó, mégis jobb, ha nem kockáztatunk azzal, hogy esetleg leejtjük és megsérül. A másik nagyon fontos munkaeszköz a ragasztó, ebből jó olyat választani, ami viszonylag lassabban szárad, így alkalmas a lassabb munkatempóhoz. A Best Lashes Pro kínálatában a Prémium My Icon szempillaragasztó népszerű a kezdő pillások körében, mert amellett, hogy nem köt extra gyorsan, a környezeti tényezőkre sem annyira kényes, mint a gyorsabb szempillaragasztók. Sokan megfeledkeznek a nyakpárna fontosságáról, pedig a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha olyan párnával dolgozunk a kezdetektől, amin kényelmesen, stabilan megtámaszthatjuk a könyökünket.  

 

Az első lépés a szempillaépítő tanfolyam elvégzése után: egyedül gyakorolni

 

Ha bizonytalanok vagyunk, a gyakorlást célszerű egyedül, modell nélkül megkezdeni. Ebben segítségünkre lehet egy gyakorló babafej, amire könnyen rögzíthetjük a gyakorló pillasort, és már kezdődhet is a munka. Ha nem vagy teljesen kezdő, és a mostanában egyre népszerűbb volume fanok kialakítását szeretnéd gyakorolni, akkor jó beszerezni néhány gyakorló szivacsot, amire el tudod helyezni a kész fanokat.  

 

Második lépés: azért vannak a jó barátok…

 

Senki sem kezdi profiként a szakmát! Hiába végzed el a képzést sikeresen, a tudás, a lelkesedés és a tehetség még nem elég, a pillaépítést muszáj élő modellen is gyakorolni. Valószínű, hogy az első szettek még nem lesznek tökéletesek, és a munkához hosszabb időre lesz szükséged. Érdemes családtagokon, közeli barátokon gyakorolni, akik feláldozzák az idejüket azért, hogy segítsenek neked - és persze, hogy legyen pillájuk.  

 

Ha már majdnem készen állsz

 

Amikor a fenti két lehetőséget már kimerítetted, de még úgy érzed, nem vagy 100%-ig kész a szalonmunkára, érdemes kipróbálni a becsületkasszás módszert. Ez azt jelenti, hogy a vendégeiddel tudatod, hogy még kezdő vagy, és ezért nem fix árazással dolgozol, hanem rájuk bízod, milyen összeggel tudják honorálni a munkádat. Ha lesznek köztük visszajáró vendégek, akkor jobb esélyekkel indulsz majd “élesben” is, hiszen ha látják a fejlődésedet, megszeretnek, valószínű, hogy később a teljes árú szolgáltatás mellett is ragaszkodnak majd hozzád.

Hasonló posztok