Mindent a mega volume szempillákról

Mindent a mega volume szempillákról

Hallottál már a mega volume pillákról? Tudod, mi az a mega volume? Nem károsítja a természetes szempillákat, ha valaki mega volume szettet visel? Van egyáltalán különbség a russian volume és a mega volume között? Vagy csak egy újabb, jól hangzó név? Számos kérdés övezi a mega volume szettek témakörét, amelyekre ebben a blogbejegyzésben igyekszünk válaszolni.

 

Mi a különbség?

 

A mega volume pillák nagyon hasonlítanak a hagyományos volume szettekhez, a fontos különbség azonban abban rejlik, hogy hány műszál van a fanon, illetve az, hogy milyen vastagságúak az egyes szálak.  A hagyományos volume pilláknál a leggyakoribb a 0.07-es vastagság, és maximum 4 szál pillából áll a fan, illetve 0.06-os vastagság esetén max 5 szálból. Ahogy több pilla kerül a fanra, úgy a pilla vastagsága is csökken: 0.05 vastagságnál már 5-6 szállal dolgozunk, és 0.04 vagy 0.03 vastagságú pillákkal érhető el maximum 10-12 D. Ez tehát azt jelenti, hogy ha mega volume szettet készítünk, akkor egy természetes pillára akár 12 műszál is kerülhet!

Hogyan lehet biztonságos a mega volume?

 

Csak úgy, mint az 1D, 2D, és hagyományos volume műszempillák, a mega volume sem károsítja a természetes pillákat, amennyiben körültekintően applikáljuk őket. Mire is kell különösen ügyelni?
  1. Izolálj pontosan!
    • Ha a pillákat nem megfelelően izoláljuk, akkor előfordulhat, hogy a pillák összeragadnak, ami nem csak, hogy nem esztétikus, de roncsolja a természetes szempillákat, és fájdalommal is járhat.
  2. Használj megfelelő mennyiségű ragasztót
    • Ha túl sok ragasztó kerül a pillára, akkor elnehezíti azt, és az extra terhelés miatt a természetes szempilla sérülhet. 
  3. Egy kis matek sem árt
    • Nem mindegy, hogy egy-egy természetes szempillának milyen súlyt kell “cipelnie”. Éppen ezért fontos, hogy ehhez a stílushoz minél könnyebb (vagyis vékonyabb) szálakat válasszunk, így biztosítva, hogy a több szál nem jelent extra terhelést a vendég szempillái számára.
 

Szimmetria és egyensúly

 

A hagyományos volume szettek építése során megtanuljuk, hogy a fan kialakítása mennyire fontos: a szálak egyenlő távolságra helyezkednek el egymástól, szimmetrikus legyező formát alkotva. Ez - ha lehet - még fontosabb a mega volume esetében, hiszen ha szimmetrikus a fan, akkor egyensúlyban is lesz, ezzel pedig nem csak sokkal szebb hatást érhetünk el, de tartósabb is lesz az eredmény.   

 

Kinek ajánlhatjuk a mega volume stílust?

 

Az ilyen szetteket azoknak a vendégeknek érdemes ajánlani, akik feltűnő, dús, fekete hatású pillákat szeretnének. Azoknak is praktikus, akiknek ritka a természetes pillasoruk, így ők is dúsabb hatást könyvelhetnek el, ha egy saját szálra több műszempillát applikálunk. Fontos, hogy a pilla egységet alkosson viselője stílusával és habitusával, így tény, hogy nem való mindenkinek ez a styling. Ha azonban a mega volume szett megtalálja a “gazdáját”, igazán látványos és trendi lesz az összkép. Olvasd el korábbi bejegyzésünket, ha szeretnél több tippet ahhoz, hogy megtaláld a vendég adottságaihoz és stílusához leginkább passzoló stylingot!

Hasonló posztok