Szempilla tévhitek - az 5 leggyakoribb tévedés a műszempillákkal kapcsolatban

Szempilla tévhitek - az 5 leggyakoribb tévedés a műszempillákkal kapcsolatban

A szempilla hosszabbítás nem új keletű, mégis számos tévhit terjeng ezzel a szépészeti módszerrel kapcsolatban. Ezek közül néhány teljesen érthető félelmeken alapul, de vannak olyanok, amelyek egészen hajmeresztőek, mégis makacsul tartják magukat a köztudatban. A szempilla tévhitek listája nagyon hosszú. Ha a szakmában dolgozol, biztosan Te is találkoztál már néhánnyal.

1. tévhit: kiszedi a szempillákat, amik nem fognak már soha visszanőni

 

Az első pilláztatás előtt mindenki szívesen faggatja az ismerőseit arról, hogy mit tudnak a szempilla hosszabbításról. Ilyenkor tízből legalább ketten teljes határozottsággal állítják, hogy bár még ők maguk sosem próbálták ki, de hallottak valakiről, aki látott már ilyet, hogy nagyon veszélyes, mert tövestől kitépi a saját pillákat is. Ezek ráadásul sosem nőnek ki újra.

A szempilla tévhitek ranglistáját egy olyan félreértés vezeti, amelynek alapja a nem megfelelő tájékoztatás. Valóban, ha egy kiesett műszempillát közelebbről is szemügyre veszünk, látszik, hogy hozzá van tapadva a saját pillánk is, amelyhez eredetileg ragasztva lett. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a szempilla leélte az életét, és mint ahogy minden egyéb szőrszál a testünkön, kihullik, hogy a helyére újabb, fiatalabb, erősebb pilla nőhessen.

2. tévhit: csak háton fekve vagy ülve szabad aludni

 

Az ülve történő alvás kicsit sem nevezhető egészségesnek, pihentetőnek pedig végképp nem. Ha tényleg igaz lenne, hogy a műszempillák miatt ebben a pózban kell tölteni az éjszakákat, feltehetően egyetlen nő sem vállalkozna rá. Ugyanez igaz a kizárólagos háton fekvésre is.

Az valóban igaz, hogy a szempillák tartósságának nem tesz jót, ha párnába fúrt arccal alszunk, de még az is megesik, hogy a kispárnán reggel szempillát találunk. Szempilla stylistként nyugtasd meg a kétkedőket, hogy teljesen természetes folyamatról van szó. Emiatt nem kell U-alakú nyakpárnát beszerezni és megkockáztatni egy kellemetlen nyakfájást. Azon az oldalon, amelyen az éjszaka nagy részét töltjük, valóban kevesebb pilla lehet a következő töltés idejére. 

Ha mégis úgy tűnik, hogy az egyik oldalon sokkal kevesebb szempilla marad, annak leginkább más okai vannak. Például viselője erősen dörzsölte a szemét, olajos krém, víz vagy vízgőz érte az első 24 órában.

3. tévhit: úszás, szauna kizárva

 

Ezzel el is érkeztünk a harmadik leggyakoribb tévhithez. Sokan hiszik, hogy a víz a legnagyobb ellensége egy szempillának. Emiatt a kedvenc sportot vagy az egészséges életmódhoz kapcsolódó tevékenységeket el kell felejtenie annak, aki műszempillát szeretne.

Az úszás és a szaunázás csak első 24 órában tehet kárt a pillákban, ezt követően, ha a ragasztó tökéletesen megkötött, nyugodtan célba veheted a tengerpartot vagy jegyet válthatsz egy wellness fürdőbe. Ilyenkor legfeljebb az úszószemüveget kell egy kicsit óvatosabban használni, illetve az sem árt, ha szaunázás közben az izzadság nem áztatja el a szempillákat. Ha ez mégis megtörténik, akkor javasolt lemosni, szempilla samponnal.

4. tévhit: a súlya miatt lehúzza a szemhéjat

 

Az álmatag tekintet nem a műszempillák velejárója. Ma már légiesen könnyű anyagokból készülnek ezek a csodás termékek. Akkor sem kell elnehezedő szemhéjtól tartani, ha az extra mega volume szett elkészítése a cél.

5. tévhit: nem szabad mosakodni

 

Ez talán ez egyik olyan tévhit, amely hallatán nehéz nem felnevetni. Mosakodni nem csak szabad, hanem kötelező is. Ezen nem változtat a műszempilla. A különbség csupán annyi, hogy az olajos lemosók helyett olyan alapanyagokból készült terméket kell használni, amik nem ártanak a ragasztásnak.

Láthatod, hogy a fenti tévhiteknek sokszor csak a szóbeszéd az alapja, ezért mindig érdemes alaposan is utánajárni az igazságnak.

Hasonló posztok