2020 | szeptember | 15

A russian volume szett így lesz igazán szép és tartós

Írta: Best Lashes Pro
Russian volume

A szempilla stylingban hatalmas divattá vált a russian volume stílus. Bár a klasszikus 1D szettek is népszerűek, az igazi pilla fanatikusok már a jóval látványosabb, dúsabb pillákat keresik. Összegyűjtöttük, hogy mitől lesz szép és igazán tartós a russian volume szett!

Mint maga a szempilla építés művészete is, úgy – ahogy a neve is mutatja – a russian volume technika is Oroszországból származik. Ez a szempilla dúsítás magasiskolája, hiszen minden saját szempillára akár 3-6 szál extra könnyített súlyú és vékonyságú műszempilla kerül applikálásra. A klasszikus 1D, illetve 2D szettek visszafogottabb, természetes hatásához képest a volume szettek igazán látványos, dús szempillasort eredményeznek. Ahhoz, hogy a Russian Volume szett tartós és szép lehessen, fontos néhány szempontot szem előtt tartani.

 

A vendég adottságai, egészsége

A russian volume szett kialakítása során 3-6 szál szintetikus pillát applikálunk a vendég természetes szempillájára, így fontos, hogy a súly ne károsítsa a saját pillákat, illetve a fanok szimmetrikusak legyenek, így egyensúlyban tartsák azt. A szempilla stylist felelőssége, hogy a saját pillaállományt felmérve olyan szettet készítsen, ami nem túlzottan megterhelő a saját pilláknak, így azok nem fognak idővel letörni vagy kihullani.

A russian volume szettek esetében elsősorban dúsabb, sötétebb pillasor kialakítása a cél. Ezt úgy valósítjuk meg, hogy a kívánt stylingnak megfelelően keskenyebb vagy szélesebb fanokat applikálunk. A hosszabbítás ebben a stílusban másodlagos szerepet tölt be, a vendég saját pilláinál maximum 2-3 milliméterrel hosszabb mű pillákat használunk.

 

Előkészítés és utóápolás

Csak úgy, mint minden szett esetében, a russian volume-nál is sok múlik az előkészítésen. Fontos, hogy a pillákról minden sminket és szennyeződést alaposan eltávolítsunk a munka megkezdése előtt, hiszen így biztosíthatjuk, hogy a szempilla ragasztó a lehető legtartósabb legyen. 

Az utóápolás talán még fontosabb, mint más stylingok esetében: adjunk a vendégnek egy szempillafésűt a kezelés befejeztével, és hangsúlyozzuk, hogy a pillák tisztán tartása és rendszeres fésülése hozzájárul ahhoz, hogy minél tovább viselhesse a megépített szettet. Fontos kerülni a ragasztó kötését gyengítő kozmetikumokat, és a higiéniai szempontok érdekében ajánlott a szempilla sampon használata.

 

Egyénre szabott styling russian volume-mal

A russian volume szettek esetében még több lehetőségünk van arra, hogy a vendég adottságaihoz és igényeihez alakítsuk a műszempillákat, mint a klasszikus stílusban. A népszerű fazonok – baba, cica, mókus, stb. – mellett érdemes megfontolni azt is, hogy milyen összhatást szeretnénk elérni; mi az, ami a vendégünknek a legjobban fog állni.

Nem mindegy, hogy milyen széles fant használunk, hiszen különböző hatásokat érhetünk el:

  • ⁠A szélesebb fan akkor a legjobb választás, ha a vendégünk kevés természetes pillával rendelkezik, így a szálak sűrűbbé teszik a hatást. Könnyed, légies és természetes lesz az eredmény. ⁠
  • A közepes szélességű fanok az arany középutat képviselik – légies, de dúsabb hatást teremtenek. ⁠
  • A szűkebb fanok sötét, tömött pillasort eredményeznek, így telt, mély fekete lesz az összhatás.

russian volume

Egy kis matek a tökéletes eredmény érdekében

A russian volume szett esetében a fan 3-6 szintetikus pillából áll, ezért minél többet szeretnénk egy természetes szempillára applikálni, annál vékonyabb pillákat kell használnunk. A műszempillák esetében az átmérőt kell figyelembe venni: 

  • a klasszikus 1D esetében 0.12-0.15 milliméter átmérőjű pillákkal dolgozunk;
  • a 2D esetében 0,7 mm átmérővel érdemes kalkulálni;
  • a továbbiakban D-k számának növekedésével párhuzamosan csökkenteni kell az egyes mű pillák átmérőjét. 

russian volume szett

A “D-k” és a pillák vastagságának összefüggéseiről részletesen írtunk a mega volume stílust bemutató blogbejegyzésünkben.

 

Eszközök, melyek megkönnyítik a munkánkat

A russian volume szettek készítése a megfelelő súlyú és vastagságú pillákkal kezdődik, és nem meglepetés, hogy a speciálisan volume technikához kialakított csipesz is elengedhetetlen. 

Ha gyakran okoz problémát, hogy a fanon felszaladó ragasztó összehúzza azt, esetleg aszimmetrikussá teszi, a legjobb megoldás a The Glue Lock használata. Ezt az anyagot elegendő az építés megkezdése előtt felvinni a még ragasztócsíkon lévő pillákra 1-2 milliméter szélességben, és így megakadályozhatjuk a ragasztó felfutását. Nem lesz többé probléma, hogy a gondosan kialakított fan a ragasztótól összeragad!

Russian volume szetthez ajánlott a The Glue Lock használata

 

Milyen technikával készítsük a fant?

Ma már nagyon jó minőségű előre elkészített fanokat találunk a piacon, melyek meggyorsítják a munkát. Ha azonban úgy döntünk, hogy magunk szeretnénk elkészíteni őket, többféle technika közül választhatunk:

  • Wiggle technika
  • On the strip módszer
  • Pinching módszer
  • Glue dot módszer

A különböző technikák ugyanazt eredményezik, érdemes azt gyakorolni, amelyik a leginkább kézre áll, amivel a legegyszerűbben dolgozhatunk.

 

Az idő pénz

Míg egy gyakorlott szempilla stylist másfél-két óra alatt készít el egy klasszikus szettet, addig a russian volume szett precíz kialakítása 2-3 órát vesz igénybe. Emiatt a szolgáltatás ára is magasabb a hagyományos stylingokénál. Ha fotózásra, versenyre készül a russian volume szett, akkor érdemes 3-4 órát rászánni a hibátlan munkára.

A töltés, hasonlóan a többi szetthez 2-3 hét után javasolt, és 1,5-2 órányi időt érdemes rászánni.

 

Kinek érdemes elkezdeni a russian volume technika tanulását?

A russian volume technika a műszempilla építés magasiskolája, és bár elméletben akár az 1D tanfolyamot követő napon is elvégezhetjük a volume képzést, érdemes megvárni azt, amíg a klasszikus szetteket már kellő magabiztossággal építjük. Általában 6-12 hónap aktív gyakorlás szükséges ahhoz, hogy érdemes legyen ezt a haladó technikát elsajátítani.

Weboldalunk sütiket használ. Miért?
Elfogad