3 tipp, hogy folyamatosan fejlődhess szempilla stylistként

3 tipp, hogy folyamatosan fejlődhess szempilla stylistként

A szempilla stylist szakma folyamatosan változik és fejlődik, aki pedig szeretne a legjobbak közé tartozni, annak lépést kell tartani az újdonságokkal. Ahhoz, hogy folyamatosan fejlődhess szempilla stylistként, elég néhány dologra figyelni.

 

A szépségipar, és azon belül is a műszempilla-építés nagyon gyorsan fejlődik. Szinte hetente hallunk egy-egy új termékről, egyre több és jobb eszköz segíti a munkánkat, és legfőképpen folyamatosan alakulnak a trendek. Aki nem követi a változásokat, könnyen találhatja magát abban a helyzetben, hogy vendégei elpártolnak tőle, mert egy modernebb, frissebb stylingra, szolgáltatásra vágynak. Ha nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, és szeretnél hangsúlyt fektetni arra, hogy folyamatosan fejlődhess szempilla stylistként, akkor a következő 3 tippet mindenképpen fogadd meg!  

 

Tanulj valami újat!

 

Manapság már rengeteg gyakorlati és online képzés közül választhatunk, ha szeretnénk újat tanulni. Ha már magabiztosan építjük vendégeink 1D szettjeit, akkor következhetnek a továbbképzések, hogy a 2D és a különböző volume szettek is felkerülhessenek a szolgáltatásaink listájára. Ha úgy érezzük, a szempilla építésre járó vendégkörünket érdekelné valamilyen kiegészítő szolgáltatás, akkor érdemes a szemöldökstyling felé nyitni. Egyre népszerűbb a henna szemöldökfestés és a szálakat rendezetté varázsoló szemöldök laminálás is. Hiába a csodaszép pillasor, ha nem egy szépen megformázott szemöldök egészíti ki. A vendégeknek is kényelmes, hogy egy helyen, egy időpont során mindkét szolgáltatást megkapják. A megfelelő képzést keresve érdemes összegyűjteni minden elérhető információt, hogy biztosak lehessünk abban, hogy azt kapjuk a pénzünkért, amire számítunk. Az online képzések előnye, hogy nem kell mások időbeosztásához alkalmazkodnunk, és akkor sajátíthatjuk el az anyagot, amikor egyébként éppen nem lenne vendég a szalonban.  

 

Figyeld a trendeket!

 

Ez a legszórakoztatóbb feladatok egyike! Nincs más dolgunk, mint kiválasztani néhány pillákkal foglalkozó Instagram vagy Facebook oldalt, és figyelni, mi történik. Így tudomást szerezhetünk a legújabb termékekről, a világszerte legnépszerűbb technikákról, vagy éppen styling trükköket leshetünk el.   Ha ezt a lépést kihagyjuk, könnyen megtörténhet az, hogy a vendégünk érkezik majd hozzánk úgy, hogy meglátott valamit “az instán” és azonnal kell neki. Mi pedig csak pislogunk. Ahhoz, hogy folyamatosan fejlődhess szempilla stylistként, képben kell lenned azzal, hogy mi történik a szakmán belül. Ha azt látjuk, hogy világszerte egyre népszerűbbek például az L ívű pillák, akkor érdemes figyelni a trend alakulását, mert esélyes, hogy hamarosan hozzánk is megérkezik az első vendég, aki ilyen styling után érdeklődik. A jó szakember pedig erre a pillanatra már felkészült, és el tudja mondani az érdeklődőnek az előnyöket és hátrányokat, azt, hogy kinek áll jól az adott stílus, stb.  

 

Néha törd meg a szürke hétköznapokat!

 

A szalonmunka könnyen egysíkúvá válhat, ha a vendégek ragaszkodnak az egyszer jól kitalált stílusukhoz. Ezért érdemes pár hetente egy “kreatív napot” tartani, amikor elkészítjük álmaink szettjét. Ezek az alkotó napok arra is jók, hogy gyakoroljunk egy-egy új technikát, stílust vagy kipróbáljunk egy addig nem használt terméket.  Ha pedig már elkészül a csoda, akkor örökítsük is meg! Készülhetnek a fotók vagy videók, így extra tartalmat is biztosíthatunk a közösségi média felületeink számára. A különleges posztok segíthetnek abban, hogy új vendégeket szerezzünk, vagy éppen a meglévők bizalmát erősítsük.

Hasonló posztok