Maszk vs. pillázás: hogyan dolgozhatunk biztonságosan?

Maszk vs. pillázás: hogyan dolgozhatunk biztonságosan?

Szempilla stylistként hálásak lehetünk, ha vendégeink továbbra is visszajárnak és nem mondanak le a pilláikról - azonban fontos, hogy ez így is maradjon. Ha te is tapasztaltad, hogy egy ideje kevésbé tartósak a műszempilla szettjeid, ez az írás megoldhatja a rejtélyt!

 

Ősszel szinte mindenkinek jobban hullanak a pillái, így akkor azzal magyarázhattuk a kevésbé tartós szetteket. Ehhez hozzáadódott az időjárás változása: hidegebb lett, a páratartalom is változott, így érthető, hogy a környezeti tényezők is okozhattak bonyodalmat a kevésbé gyakorlott szakembereknek. Mikor pedig már azt hihettük, hogy minden rendben van, általánossá vált, hogy vendégeink maszkot viselnek a kezelés közben - és ki gondolhatta volna, hogy a maszk is befolyásolhatja a ragasztó kötését, így a szettek tartósságát? A maszkok viselése természetesen nem opcionális, hiszen a tartós szempilláknál is fontosabb a vendégeink és a magunk egészsége. Azonban tény, hogy miatta a kilélegzett levegő nem a megszokott irányba indul, hanem egy része a maszk felső széle és az arc között távozik, így a szem körül párásabb környezet alakul ki. Mit tehetünk, hogy ez minél kevésbé befolyásolja a szempillaragasztó hatékonyságát?  

 

Használj ragasztószalagot!

 

Egy kis ragasztószalaggal szinte bármilyen probléma megoldható, ugye? Nos, erre a helyzetre biztosan igaz az állítás! Ha a maszk felső részét ragasztószalaggal óvatosan rögzítjük a bőrhöz, akkor elállja a kilégzett hő és pára egy részének útját.  Mindenképpen beszéld meg előzetesen a vendégeddel, hogy mire készülsz! Így elkerülhetitek, hogy kellemetlen meglepetésként érje őt a szokatlan óvintézkedés. Az is fontos, hogy a maszk rögzítése és az alátét lehetőleg ne érjen össze, mert ha egymásra ragasztod őket, elég lesz a maszkot érintő legkisebb mozgás, és máris megmozdul a teljes”rendszer”. Ha a szemalátét és a maszkot rögzítő ragasztó összeér, akkor egyértelműen kérd meg vendégedet, hogy egyáltalán ne beszéljen a kezelés alatt.  

 

Most ne csacsogjatok

 

A beszédesebb vendégeket kérd meg, hogy a pilláik tartóssága érdekében most inkább relaxáljanak. Hiába ugyanis a ragasztó, ha beszéd közben szájon át is távozik a meleg, párás levegő, és azonnal gyorsítja a ragasztó kötését. Jó megoldás lehet, ha kellemes, az ellazulást segítő playlistet választasz, esetleg még egy kellemes aroma gyertyával is rásegítesz a relaxálásra. A vendég így alszik vagy legalább egy picit pihen, és mire felkel, el is készülnek a csodaszép pillái!  

 

Válassz másik ragasztót!

 

Tudjuk, hogy mindenki ragaszkodik a számára jól bevált szempilla ragasztóhoz, de ha a kedvenc ragasztód nem szereti a maszkviseléssel súlyosbított téli időjárást, érdemes egy időre lecserélni.  Ne feledd, ha nem a ragasztód által kedvelt ideális környezeti körülmények között dolgozol, a kötési sebesség változik. Melegebb hőmérsékleten, magasabb páratartalomban gyorsabban kötnek a ragasztók, vagyis ennek ellensúlyozására olyan ragasztót érdemes választani, ami az adott körülmények között hozza a neked ideális kötési sebességet. Vagyis vagy olyan ragasztót válassz, ami szereti a melegebb, párásabb környezetet, és úgy megfelelő számodra a sebessége, vagy olyat, ami normál körülmények között lassabb, de a plusz párával és meleggel felgyorsul annyira, amennyire neked kényelmes a munkához.  

 

Mi van a levegőben?

 

A ragasztó kötését természetesen nem csak a kilélegzett levegő befolyásolhatja, hanem egy sor más körülmény is, ami a mostani időszakban jellemző. Ha a szalonod mostanában párásabb a szokottnál, érdemes minden vendég között szellőztetni (ez egyébként is ajánlott az egészségügyi helyzet miatt), de akár a légkondicionáló párátlanító funkcióját is bevetheted. Ha nem klimatizált helyiségben dolgozol, akkor a ventilátor, vagy a párátlanító berendezések is hasznosak lehetnek. Sokan nem tudják, de a szempillaragasztóban lévő cianoakrilát nemcsak a párától, hanem a magas pH értéktől is gyorsabban köt. Mi okozhat a szokásosnál a magasabb pH-t? Például az általános háztartási tisztítószerek!  Egyrészről nagyon fontos, hogy gyakran fertőtlenítsünk, másrészről sajnos ez is egy olyan szempont, amit figyelembe kell venni a ragasztó kiválasztásakor.

Hasonló posztok