A SZEMPILLARAGASZTÓ, a PILLA ÉS A VÍZ – TIPPEK ÉS MÍTOSZOK

A SZEMPILLARAGASZTÓ, a PILLA ÉS A VÍZ – TIPPEK ÉS MÍTOSZOK

A műszempilla-építés nem napjainkban vált a napi rutin részévé, mégis sok hiedelem és vélemény terjeng arról, hogy mit szabad és mit nem szabad tenni, ha műszempillával éljük a mindennapjainkat. A titok természetesen a szempillaragasztó – ha optimális körülményeket teremtünk a száradáshoz, biztosak lehetünk abban, hogy hosszú hetekig gyönyörű pillasorral büszkélkedhetünk. Ilyen például az a hiedelem is, hogyha víz éri a szempillákat, azok hamarabb lepotyognak. Felmerül a kérdés, hogy vajon valóban búcsút kell intened a lubickolásnak, ha gyönyörű pillasorodat tip-top formában szeretnéd tartani a következő töltésig? 

 

ÉRHETI VÍZ A MŰSZEMPILLÁT?

A Best Lashes Professional kínálatában kapható összes szempillaragasztó kiváló minőségű. Azok a szakemberek, akik ragasztóinkat választják munkájukhoz, általában 24 órát javasolnak vendégeiknek arra, hogy az építés után a szempillákat ne érje nedvesség, víz. Így minden olyan sporttevékenység, amely izzadással jár, valamint az úszás vagy akár szaunázás sem javasolt, ugyanis a ragasztó kötése még az említett időtartam alatt is zajlik. 24 óra elteltével azonban nyugodtan vegyél egy forró fürdőt, a pilláidnak biztosan nem ártasz majd vele. Ha biztosra akarsz menni, érdemes összebarátkozni a The Glue Bonderrel is. Ez a forradalmi újdonság a kész pillasorra cseppentve azonnal megszilárdítja a ragasztót, így nem szükséges 24 órát várni, akár friss pillasorral is csobbanhatunk a medencébe. Praktikus nyáron, amikor az izzadás vagy a páratartalom miatt egyébként sem ideálisak a körülmények a ragasztó száradáshoz, illetve akkor is, ha egy wellness hétvége, vagy nyaralás előtt közvetlenül készül az új szempillaszett.  

 

1. MÍTOSZ: NEM TUSOLHATOK MŰSZEMPILLÁVAL

Jó hírünk van! Műszempillával a tusolás sem ördögtől való dolog. Arra azonban figyelj, hogy erős vízsugár esetében ne irányítsd közvetlenül a szemedre a vizet. Egy jó minőségű szempillaragasztó használata esetén az épített szempillasor addig tart, ameddig a saját szempilláid ki nem potyognak, azonban az erős vízsugár eldeformálhatja a szálakat.   

 

2. MÍTOSZ: A SZEMPILLÁM CSÚNYÁBB LESZ, HA ELÁZIK 

A legtöbb ember hetente többször is megmossa a haját, megszárítja és megfésüli azt, mégsem lesz kevésbé szebb. Sőt! A szempilláidat sem érdemes másként kezelni! Ne ijedj meg, ha a szálak a víztől összetapadnak. Ami viszont kiemelten fontos, hogy vizes állapotban ne fésüld őket! Először papírtörlővel itasd fel róluk a nedvességet, majd teljes száradás után fésüld át őket szempilla fésűvel. Így biztosan nem fognak károsodni a tincsek.  

 

3. MÍTOSZ: TÉNYLEG SZÜKSÉGES TISZTÍTANI A SZEMPILLÁIMAT?!

Igen! Nagyon fontos, hogy a napi rutin részét képezze a szempilla tisztítása is, így válnak szebbé, egészségesebbé és tartósabbá! Kínálatunkban számos „Lash Extension Friendly”, azaz műszempilla barát terméket találsz, többek között sampont és sminklemosó folyadékot is, melyek nem oldják a szempillaragasztó kötését. Napi használatukkal elkerülheted a kórokozók és a szennyeződések lerakódását, így kerülve a fertőzésveszélyt is.  

 

MIT NE TEGYÉL?

Az arctisztítási rutinunk során használt termékek többnyire tartalmaznak alkoholt vagy olajszármazékokat, amelyek a ragasztóval való érintkezéskor roncsolják a ragasztó kötését, így megrövidítve épített pillasorod élettartamát. Ezt úgy előzheted meg, hogy a tisztálkodószerek használatkor ne érintkezzenek a szempilláiddal, valamint közvetlenül a szemed körüli területtel sem. Így még lemosáskor sem lehet probléma.

Hasonló posztok