Hogyan építsd fel és vidd sikerre vállalkozásod social media oldalát?

Hogyan építsd fel és vidd sikerre vállalkozásod social media oldalát?

 

A kezdeti szakmai nehézségek leküzdése után eljön a pillanat, amikor meg kell kezdenünk portfóliónk bővítését, valamint egy megbízható és lojális vendégkör kialakítását. Mivel vendégeink arcának legérzékenyebb részén, a szemüknél folyik a munka, így a bizalom és profizmus elengedhetetlen a szempilla styling során, a social media platformokon pedig lehetőségünk nyílik megismertetni munkánkat egy szélesebb körrel.

 

Mindig az első lépés a legnehezebb

 

A potenciális vendégeket kezdőként igen nehéz megszólítani, az internet adottságait kihasználva azonban lehetőségeink tárháza kimeríthetetlen és egy jó kamera, illetve stabil internetkapcsolat segítségével igényes portfóliót állíthatunk össze. A megfelelő célközönség meghatározása után megkezdődhet az inspiráció gyűjtés és konkurencia felmérése: járjunk utána, hogy városunkban dolgozik-e rajtunk kívül is szempilla stylist, ha igen ő vagy ők miképp használják ki az online világ nyújtotta lehetőségeket, és fogjunk hozzá saját stílusunk kialakításához, hogy egyedi és figyelemfelkeltő tartalmat hozhassunk létre. 

 

Az online tér a legjobb marketing platform

 

A social media oldalakon történő posztolásra ne szükséges rosszként, hanem egyfajta opcióként tekintsünk, mutatkozzunk be, engedjük, hogy megismerjék munkánkat és egyéniségünket, így eljutva új vendégekhez. Profi fotó, illetve videó pár kiegészítő eszköz használatával is könnyen elkészíthető. Az első és legfontosabb a megfelelő világítás, a Glamcor lámpa tökéletes befektetés, hiszen nemcsak munkád során lesz a legnagyobb segítséged, de ragyogó fénymegvilágításként is szolgál. Felturbóznád mobiltelefonodat is? Elkészült munkád fotózásához az egyszerűen rögzíthető univerzális széles látószögű és makró optikát ajánljuk. Használatával olyan részleteket is megörökíthetsz, amelyek különben lemaradnának a képről, a makró lencsével pedig minden tűéles és részletgazdag lesz, amely a telefon digitális zoom-jával egyébként torzulna.

 

Interakcióból sosem elég

 

Vedd fel a kapcsolatot már meglévő vendégeiddel, ismerőseiddel és kedveld képeiket, vagy szólj hozzá olyan bejegyzésekhez, amelynek tartalmával szakemberként azonosulni tudsz. Add meg a lehetőségét annak, hogy új emberek fedezzenek fel és hogy munkafotóid láttán csak úgy záporozzanak az időpontkérések feléd.

Pro tipp: a Best Lashes Pro Facebook és Instagram oldalán minden nap kerül fel valami újdonság, úgyhogy bátran kezdeményezz velünk is párbeszédet, mindig válaszolunk!

Hasonló posztok