Őszintén a premade pillákról

Őszintén a premade pillákról

Sok stylist negatívan vélekedik a premade vagy másnéven promade pillákról és azokról a szakemberekről, akik használják azokat. A szempontjuk megértéséhez látnunk kell, hogy a volume technika elsajátítása rengeteg időbe és sok esetben rengeteg pénzbe is kerül. Ebben a cikkben őszintén írunk a premade pillákról, hogy felvértezhesd magad minden fontos információval mielőtt vásárolnál.

A volume technika a szempillaépítés magasiskolája, és bár nagyon sok új trend és eljárás van napjainkban, az alapok továbbra is változatlanok. Minden volume szett alapja a fanok vagy más néven a tincsek készítésének elsajátítása. 

Ez az aprólékos, türelmet, figyelmet és kitartást megkövetelő technika a legtöbbek számára hosszabb-rövidebb ideig elég nagy fejtörést okoz. A Best Lashes Professional képzésein is minden alkalommal elhangzik az a mondat, miszerint a videókon sokkal könnyebbnek tűnt. 

Nem árulunk zsákbamacskát: fanolni, különösen tökéletesen szimmetrikus fanokat alkotni, vendégenként 200-300 alkalommal valóban nem könnyű.

Ezt a nehézséget ismerték fel a gyártók és alkották meg a korábbi generációs premade, azaz előre fanolt szempillákat. 

 

Premade pillakollekció a kezdetekkor

 

Az első premade termékek sajnos sok esetben nem érték el a szakma által megkövetelt szintet. Egyes pillák túl durvák, túl “műanyagok” lettek, más termékek esetében a szálak összeillesztése nem volt elég észrevétlen (sőt…), míg az elérhető ívek, kiszerelések és hosszok választéka is szegényes volt.

 

A modern premade pillák előnyei

 

Az elmúlt években azonban újra feléledt ez a piac, és egyre több olyan termék jelent meg, amely már méltó segítséget jelent azoknak a stylistoknak, akik jelentős időmegtakarítást szeretnének elérni. 

A premade fanok vitathatatlan előnye, hogy egy klasszikus 1D szett felépítésére fordított idővel akár megavolume vagy hibrid szettet is építhetünk. Minőségi pillák használatával, soha senki nem mondja meg, hogy a stylist premade pillákkal dolgozott. Az időmegtakarításnak köszönhetően pedig egy adott időszakban több vendéget fogadhatunk, ezáltal a bevétel növekedni fog.

 

A volume képzés továbbra is elengedhetetlen 

 

Sokan úgy vélekednek, hogy a premade pillákkal megspórolható a volume képzés is és akár az 1D alapképzés után máris építhetik a volume szetteket. Ez technikailag valóban így van, hiszen az illesztéssel tisztában lehet lenni az alapok után. Azonban a valóban minőségi munkához feltétlenül szükségesek azok a szakmai ismeretek, amelyeket a volume képzések, valamint a mérhetetlen sok gyakorlás adnak. Tökéletesen ismerni kell a layering technikát, szintezést, pozícionálást, az eltérő fan nyitottságok közötti különbséget és a mesteri stylingot. 

 

Jó, ha tudod

 

Mint minden pillának, úgy a premade pilláknak is megvannak a maga kötöttségei. 

Mivel ezek a fanok meghatározott nyitottsággal készülnek, elvész a stylist azon szabadsága, hogy a stylingot teljes mértékben a vendége adottságaihoz készítse el. Hiába kívánna zártabb, vagy nyitottabb fant az elképzelt végeredmény, a premade fanok módosítására nincs lehetőség. 

Kivéve persze, ha betárazunk minden fajta premade tincsből. 

A másik kritika az illesztésre vonatkozik. Régebben ragasztóval illesztették össze ezeket a fanokat, és ma is előfordulnak ilyen termékek. Ezekkel az a probléma, hogy építéskor nagyon könnyű “túlszaladni” a ragasztóval, így az eredmény nem az elvárt lesz. A modern, hőillesztéssel készült fanokra azonban már sokkal kevésbé jellemző ez a tulajdonság, ám továbbra is oda kell figyelni a ragasztó mennyiségére.

Sokakat a magasabb anyagköltség tántorít el, hiszen egy-egy premade fan drágább, mint a kézzel készített. 

De vajon ez valóban így van? 

A magasabb anyagköltséget ellensúlyozza az a tény, hogy egy munkanapon több vendégre marad idő, tehát több szettet tudsz elkészíteni. 

Továbbá ha nem a bevétel maximalizálására, hanem a munka-magánélet stabilitására törekszel, akkor több időd marad magadra, a magánéletedre, amit nem egészségkárosító pózokban, ragasztógőzben töltesz.

Összességében a premade/promade pillák tökéletes megoldást nyújtanak akkor, ha volume technikában egyébként jártas szakember használja őket, és tisztában van a volume szettek építéséhez szükséges szabályokkal. Emiatt mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy tegyen egy próbát!

Hasonló posztok