Itt az idő, hogy törődj egy kicsit a lelkeddel is!

Itt az idő, hogy törődj egy kicsit a lelkeddel is!

Már egy éve globálisan küzdünk azért, hogy csökkentsük és megállítsuk a járványt, ennek érdekében viszont sajnos az életünk különböző területein megszorító intézkedésekre kényszerültünk. A korlátozások legnagyobb mértékben a kisvállalkozásokat, a vendéglátó - és a szépségipar szakembereit érintették.

 

  Rendkívül nehéz helyzetbe kerültünk, az aggodalom és kilátástalanság nem várt társként költözött be a mindennapjainkba. A kényszer szabadság, az anyagi és megélhetési nehézségek mellett, sajnos a mentális egészségünkre is negatív hatással lehet. Bízunk benne, hogy együtt túljutunk ezen a nehéz időszakon, de addig is összeszedtünk pár tippet, amivel reméljük kicsit mi is segíthetünk Nektek!  

 

Beszélj minden nap a szeretteiddel!

 

Bár a személyes találkozások számán csökkentenünk kellett, a modern technológiának köszönhetően napi szinten tudjuk tartani a kapcsolatot családtagjainkkal, barátainkkal. Sokat segít a lelkünknek is, ha mindennap beszélünk azokkal az emberekkel, akik a legfontosabbak nekünk. Osszuk meg nyugodtan aggodalmainkat és esetleges fájdalmainkat is - mindig jobb, ha ezeket kibeszéljük magunkból - de próbáljunk meg inkább arra törekedni, hogy beszélgetéseink is inkább vidám hangulatban teljenek. Nosztalgiázzunk, emeljük ki, milyen jó dolog történt ma velünk, emlegessünk fel kellemes, vicces sztorikat, hiszen a nevetés gyógyír a léleknek is!  

 

Sétálj napi 30 percet!

 

Nem újdonság, hogy a szabadban töltött percek aranyat érnek, nemcsak a testednek, de a lelkednek is. Ha van rá lehetőséged, próbálj meg mindennap legalább 30 percet sétálni a szabadban: ennyi idő elég már ahhoz, hogy lelassuljon a szívverésed, csökkenjen a vérnyomásod és a stresszhormonok szintje, ezáltal sokkal nyugodtabb leszel. Plusz pont, ha ezt a sétát természetközelben tudod végezni, ugyanis magának a zöld szín látványának is sok pozitív hatása van, például boldogabb leszel tőle. Az a kiegyensúlyozottság, amit a természetben töltött idő nyújthat alapvetően fog javítani a kedélyállapotodon, ami nagy segítséget jelent majd erre az időszakra.  

 

Határozz meg egy hír limitet!

 

Természetes, hogy ilyen helyzetben kíváncsi vagy a hírekre és szeretnél naprakész maradni, de ne ess túlzásba! Sajnos a járványnak ezen szakaszában sok negatív hangulatú cikkel találkozhatsz, ami a kedveden is ronthat. Ahelyett, hogy egész nap a hírportálokat böngészed, inkább határozz meg egy időintervallumot - mondjuk délelőtt egy fél órát - amikor elolvasod a legfontosabb bejegyzéseket, utána viszont próbálj meg inkább olyan írásokat, könyveket olvasni, amik jobb kedvre derítenek. Szuper megoldás lehet egy izgalmas regény - de figyelj, hogy semmiképp ne legyen nyomasztó - vagy bármilyen önismereti, önfejlesztő írás.  

 

Csináld meg azt, amire eddig nem volt időd!

 

A korlátozások előtt ki sem láttál a munkából ezért az otthoni és egyéb teendőidet folyton csak halogattad? Akkor itt az idő, hogy kicsit végig gondold, hogy mi az, amivel addig is tudnál haladni, amíg újra munkába nem állsz. Ha eddig nem volt időd kezelni a közösségi média oldaladat, akkor ez remek alkalom, hogy átgondolva szépen rendszerezd, megszerkeszd és feltöltsd munkafotóidat. Ha már régóta szeretnéd felszerelni azt a könyvespolcot, akkor most itt az idő! Esetleg a kert várat magára? Szerezz be pár virághagymát és csinosítsd ki az udvart! Itt tavasz, dekoráld ki a lakást pár egyszerű, vidám dísszel! Meglátod, milyen pozitív energiák fognak így felszabadulni!  

 

Lassíts le egy kicsit!

 

Ha eddig rohanós életmódot folytattál, akkor hirtelen biztosan nehéz most lelassítani, de próbálj meg egy fokozatot visszakapcsolni és kihasználni, hogy van időd. Készíts “ráérős” tápláló reggeliket, amik nem csak a kreativitásodra vannak jó hatással, de az egész napod kellemesebben indul tőlük. Sétálj komótosan a boltba, esetleg menj kerülőúton, így máris meglesz a napi 30 perc sétád. A tested és a lelked is meg fogja köszönni, ha legalább egy kis időre lassabb tempóra váltasz.   Ne hagyd, hogy a negativitás úrrá legyen rajtad, helyette inkább próbáld meg visszacsempészni a jó kedvet a napjaidba! Nagyon fontos, hogy ne csak a testi, de a lelki egészségeddel is foglalkozz, hiszen így tudsz majd újult erővel visszaállni a munkába! Keresd meg mi az, ami most is boldoggá tesz, beszélgess a szeretteiddel és meríts erőt a tavaszi, újjászülető természetből!

Hasonló posztok