Töltődj fel a tavasz energiáival!

Töltődj fel a tavasz energiáival!

Most, hogy végre megérkezett a várva várt tavasz, itt az ideje a testi, lelki, szellemi megújulásnak is! A természet lassan felébred téli álmából, hátrahagyva a szürkeséget és a rossz időt, és ez remek apropó, hogy mi is így cselekedjünk, és feltöltődjünk kicsit, hogy újult erővel vághassunk bele egy remélhetőleg kellemesebb szezonba.

 

Ép testben ép lélek

 

Az őszi-téli hónapokban hajlamosabbak vagyunk nehezebb ételeket enni, a hidegben jól esnek a forró csokik, meleg sütemények, zsírosabb fogások. Ez így is volt rendjén, hiszen a borúsabb napokon kellett egy kis boldogsághormon. Azonban a tavasz eljövetelét érdemes egy kis méregtelenítéssel kezdeni, hogy megszabadítsuk a testünket a télen felhalmozódott méreganyagoktól. Persze nem kell rögtön szigorú diétákra és léböjt kúrákra gondolni, elegendő, ha minél több friss zöldséget és gyümölcsöt eszel és ezentúl tényleg sok friss vizet iszol. Ha eddig nem tetted, érdemes jobban odafigyelni a vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is, ezzel is segítve a méregtelenítést. Ez a pár lépés segít, hogy energikusabbá váljunk, és könnyebben vegyük az elénk gördülő akadályokat.

 

Gondold át, hol tartasz most az életedben

 

A szezonváltás jó alkalom arra, hogy lelkileg és szellemileg is felfrissülj. Szánj egy kis időt arra, hogy végig gondold, ebben az évben mit sikerült elérni abból, amit terveztél. Az elért eredményekért dicsérd és jutalmazd meg magad. Tűzz ki magadnak újabb célokat, és adj magadnak határidőket is. Írd össze, hogy mi az, ami szükséges a sikerhez, és mi az, ami jelenleg gátol ebben. Ha ezeket rendszerezed, akkor igazi stratégiával tudsz nekilátni az elkövetkezendő időszaknak, a siker pedig garantált.

 

Szabadulj meg mindentől, ami felesleges

 

A környezeted, amiben a mindennapjaidat töltöd, rendkívül nagy hatással lehet a hangulatodra, az energiádra, sőt a motivációdra is, ezért fontos, hogy az otthonodat is az az egyensúly járja át, amit magadban is szeretnél tapasztalni.  A tavasz hagyományosan a nagytakarítás ideje is, hiszen igaz a mondás: Rend a lelke mindennek!  Egy szép és rendezett környezetben valahogy minden könnyebbnek tűnik, nem igaz?  Végre elpakolhatjuk a nehéz, vastag,  téli holmikat és elővehetjük a rég nem látott, könnyű darabokat. Nézd át, mire nincs már szükséged és mi az, amit be kellene szerezned - jutalomnak sem utolsó egy kis vásárlás. A jó állapotú holmikat el is ajándékozhatod, amire pedig végképp nincs szükséged, attól itt az idő megszabadulni.  Ha nem szeretnél egész napokat a takarításra fordítani, oszd fel otthonod helyiségeit és minden nap válassz ki egyet, amelyet tetőtől talpig kitakarítasz. A takarítást sokan nyűgnek érzik, de ez egy olyan feladat, aminek az eredménye azonnal látszik, és kikapcsolódásnak sem utolsó. Ráadásul nagyszerű érzés a frissen csillogóvá varázsolt lakásban elkortyolgatni egy jól megérdemelt csésze kávét. 

 

A szalonra is gondolj

 

Sajnos az üzleteknek most határozatlan ideig zárva kell tartaniuk, azonban ez az időszak így alkalmas arra is, hogy ne csak Te újulj meg kívül-belül, hanem a szalonod is. Használd ki, hogy van időd és végezz itt is tavaszi nagytakarítást, rakd el a már nem használt dolgokat, rendszerezd a meglévő eszközeidet, és alakíts ki helyet az újaknak. Ha túlteng benned a kreativitás, akkor most éld ki: rendezd át kicsit a teret, dekorálj tavaszi díszekkel. Ez a kis változás a lelkednek is jót tesz, és a vendégeid is örömmel fogják majd üdvözölni a változásokat! A tavasz magában hordozza a reményt, hogy valami jobb fog jönni, ezért próbálj meg Te is így hozzáállni! Úgy tudsz igazán újult erővel és aktívan visszaállni a munkába majd, ha magad mögött hagyod a felgyülemlett negatív energiákat. Mi bízunk benne, hogy erre már nem kell sokat várni, és tippjeinkkel segítettünk felkészülni.

Hasonló posztok