Minden, amit a ragasztókról tudnod kell!

Minden, amit a ragasztókról tudnod kell!

Mindenkinek másmilyen a tökéletes, de mi segítünk megtalálni az “Igazit”! 

A szempillaragasztók között vannak lassabban és gyorsabban száradó formulák, amit a környezet hőmérséklete és páratartalma befolyásolhat.

 

Ügyelj a környezeti tényezőkre!

 

A páratartalom az egyik legfontosabb tényező, ami a ragasztó működését befolyásolja. A szempillaragasztók legfontosabb összetevője a cianoakrilát, ami vízzel vagy párával érintkezve megkeményedik, ezért a ragasztó kötési ideje nagyban függ a szalonban lévő páratartalomtól. Ha alacsony a páratartalom, akkor a kötése lassabb, ha pedig magas, akkor gyors. A páratartalmat mindig ellenőrizd a szalonban és törekedj arra, hogy az mindig egyenletes legyen.  A hőmérséklet a másik fontos tényező. Ha túl hideg van, a ragasztó kötési ideje lassabb, ha meleg, akkor gyorsabb. Ezért fordulhat elő, hogy a nyári melegben a jól bevált ragasztónkkal nem úgy megy a munka, mint korábban, a hűvösebb időszakokban.  Digitális hő- és páratartalom mérővel könnyedén ellenőrizheted, hogy a szalonban megfelelőek-e a körülmények, és ha a környezeti tényezők miatt lelassul a ragasztó kötési sebessége, kötésgyorsító folyadék használatával érdemes orvosolni a helyzetet. Ezzel nem csak a munkádat könnyíted meg, de vendéged szettje is tartósabb lesz. 

 

Így használhatod minél tovább

 

Érdemes gondot fordítani a ragasztók megfelelő tárolására és használatára is, hiszen így biztosíthatod, hogy ne menjenek tönkre. Helyes tárolás mellett felbontás után 2 hónapig tudod használni a ragasztót. A flakont minden esetben állítva tárold, és gondoskodj róla, hogy száraz, hűvös helyen, napfénytől védve legyen. Használat előtt alaposan rázd fel úgy, hogy a kupakot leveszed, és a flakon csőrét az ujjaddal vagy ragasztócsőr törlővel fogod be. A csőrt minden cseppentés után meg kell tisztítani, így megelőzve, hogy elzáródjon vagy a ragasztó felhalmozódjon a csőrben vagy a kupakban.  Soha ne nyomd meg a flakont, mert ettől levegő juthat bele, ami a ragasztó kiszáradását okozza. Használat után pedig mindig figyelj arra, hogy a kupakot erősen rácsavard.

 

Építés közben…

  • Mindig jó minőségű, friss ragasztócseppel dolgozz!
  • Ha úgy érzed, kezd sűrűsödni a ragasztó, cseréld a cseppet!
  • A pillát mindig a csepp közepébe mártsd bele, mert ott a legjobb a ragasztó minősége
  • Kb. 30 perc használat után cseréld a ragasztócseppet

Találd meg a neked való ragasztót! 

Prémium My Icon szempillaragasztóPrémium Rush szempillaragasztóPrémium Rush Pro szempillaragasztóPrémium Pure Power szempillaragasztóPrémium Crystal Clear szempillaragasztóPrémium Sens szempillaragasztó

Hasonló posztok