Szempilla lifting – minden, amit tudnod kell a módszerről

Szempilla lifting – minden, amit tudnod kell a módszerről

Mielőtt beavatunk a szempilla lifting rejtelmeibe, idézd fel magadban az érzést, amikor reggel egy szempillaspirál segítségével sikerül tökéletes pillákat varázsolni magadnak. A szálak kecsesen íveltek, egyforma távolságra állnak egymástól, nincsenek összeragadva és egy sugárzó arc néz vissza a tükörből. Érzed, hogy elégedett vagy és bármilyen akadállyal könnyedén megbirkóznál.

Ugyanezt az érzést nyújtja a szempilla lifting, csak szorozd meg tízzel, hiszen nem csak pár órára vagy legfeljebb egy délelőttön át tart a hatás, hanem ennél sokkal hosszabb ideig. Hogy meddig? Erről is lesz szó ebben a cikkben, de előbb még nézzük meg, honnan jött az ötlet.

A szempilla lifting nem egyenlő a szempilla dauerolással

 

A hosszan ívelt szempillák utáni sóvárgás nem újkeletű, hosszú ideje fontos részét képezi a nők önkifejezésének. Nem is csoda, hiszen az első, amit megnézünk egy másik emberen azok a szemei. Ebből kifolyólag ez az a testfelület, amely legnagyobb hatással bír az első találkozás alkalmával. 

A szempillaemelés elődje egy vegyszeres, dauervizes eljárás, amely korántsem nevezhető biztonságosnak és kíméletesnek. Ez a módszer nem csak roncsoló hatással van az érzékeny szempillára, de a szembe jutva súlyos irritációt is okozhat. A szempilladauer fénykorában nem voltak még olyan képzések és tanfolyamok, amelyek erre felhívták volna a figyelmet. Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy sokan azt sem tudták, mit csinálnak pontosan.

Szerencsére a gyártók hajlandóak voltak pénzt fektetni a kutatásokba és a korszerűsítésbe. A fejlődés megindult, amelynek eredménye, hogy ma már sokkal biztonságosabb, a környezetre és a bőrre kevésbé ártalmas módszerek állnak rendelkezésre. Már nem szívódnak fel káros anyagok, amelyek súlyosan roncsolhatják a pillákat, ehelyett egy erős, mégis rugalmas védőréteg képződik a pillákon, egészen a gyökértől a szempilla csúcsáig.

Tanuld meg nálunk a szempilla lifting módszerét. Intenzív képzésünknek köszönhetően sikeres és elismert styling válhat belőled, aki mindent tud a technika rejtelmeiről.

Továbbra sem egy DIY projekt a szempilla lifting

 

Az otthoni hajfestés és a géllakkozás elterjedt rutin azok körében akik pénzt vagy időt spórolnának maguknak, vagy nincs a közelükben megfelelő szalon, ahol szakember közreműködését kérhetik. Ha körülnézünk a lehetőségek között, villámgyorsan rábukkanunk olyan hirdetésekre, amelyek az otthoni szempilla liftinghez kínálnak megoldást. Ezek általában csomagban kapható termékek, egyszerű használati utasítással.

A közösségi médiának és az okostelefonoknak köszönhetően ráadásul számos videó kering a világhálón, amelyeken merész (vagy inkább vakmerő) hölgyek mutatják be, hogyan végzik a szempilla göndörítést otthon a négy fal között. Eszünkben sincs lehurrogni azokat, akik megpróbálkoznak a dologgal, de szeretnénk hiteles információt adni arról, hogy ez az eljárás nem egy tipikus diy projekt, mert számos veszélyt rejt magában.

Arról nem is beszélve, hogy a lifting elkészítéséhez le kell hunynunk a szemünket. Bár tudjuk, hogy mi nők bármire képesek vagyunk, ha nagyon akarjuk, de azért csukott szemmel elvégezni egy ilyen aprólékos, nagy körültekintést igénylő eljárást, korántsem egyszerű. A több száz lifting elkészítését maga mögött tudó szakembereink is azt mondják, hogy nem mernének hozzálátni a saját szempilláikhoz.

A művelethez használt anyagok nem olyan erősek, hogy képesek legyenek roncsolni a pillákat, feltéve, ha betartjuk a kötelezően előírt hatóidőt. A túl gyakori használatnak viszont káros hatása van. Ha a rossz előkészület vagy a nem megfelelő kivitelezés miatt mégsem sikerül tökéletesen az eredmény és egy-két hét múlva újrakezdi valaki a home made liftinget, az könnyen a részleges vagy teljes szempilla letörését jelentheti. Ennek visszanövésére heteket kell várni.

A lifting egészségre gyakorolt hatása

 

Azok a nők, akik hajlamosak szemszárazságra, allergiára, ekcémára, pikkelysömörre vagy csak tudják magukról, hogy az átalagosnál érzékenyebb a szem körüli bőrük, mindenképpen szakemberrel végeztessék el a liftinget. A terhesség első trimeszterében, illetve szemműtéteket követően fontos megkérdezni egy egészségügyi szakembert, hogy javasolja-e.

Sokakban él a félelem, hogy kipirosodott, könnyes szemmel hagyják el a szalont és égési sérüléseket szenvednek majd a kezelés alatt. Ezek a félelmek alaptalanok, hiszen a liftinghez már nem használunk dauervizet vagy erős ragasztót. Ennél sokkal kíméletesebb eljárásról van szó, ami nem csak a pillákat, hanem a finom szemhéjbőrt is kíméli.

Hosszas tesztelések és fejlesztői munka után végre elkészült egy olyan szempilla lifting ragasztó, ami erős tapadással bír, mégis érintkezhet a bőrrel. Sokszor merült fel az a probléma a kozmetikus szakemberek körében, hogy nem ragad a szemhéjhoz a szilikon pad. A Best Lashes Pro lifting ragasztó megoldást nyújt erre.

A liftinghez használt göndörítő és fixáló krém is egy továbbfejlesztett változat, mely a lehető legkíméletesebb a természetes szempillákhoz. A hatóidőket pontosan betartva, gyönyörűen liftingelt, ívelt szempillák készülhetnek, amelyek hosszú ideig tartják a formájukat.

A testi egészség mellet a mentális egészségre gyakorolt hatást is meg kell említenünk. A liftingnek köszönhető megjelenés önbizalmat adhat sok nőnek, akik ezáltal olyan élethelyzetekben is magabiztosak maradnak, amelyekben korábban inkább a háttérbe húzódtak. Ezek a változások nagy hatással vannak a magánéletre és a karrierre egyaránt.

Mennyire lesz tartós a szempilla lifting?

 

Az egyik leggyakoribb kérdés a szalonokban arra vonatkozik, hogy meddig lesz tartós az eredmény, azaz mikor kell újra a szempillaspirálhoz nyúlni vagy újabb időpontot kérni. A választ hallva a legtöbben megdöbbennek, hiszen egy gyors és látványos beavatkozásról van szó, mégis sokáig, akár 6-8 hétig is látható az eredménye.

Ez azt jelenti, hogy hosszú hetekig nem kell attól tartani, hogy elfolyik a szempilla festék, vagy összetapadnak a szálak. Azok számára, akik természetesen egyenes pillákkal rendelkeznek, nem is nyújt igazi megoldást a spirál. A liftinggel együtt azonban szempillafestés is történhet, így az eredmény nem csak tartós lesz, hanem lenyűgözően szép is.

Nem ritka, hogy a hölgyek csodálkozva nézik magukat a tükörben, és az elkészült szempillák láttán felteszik a kérdést, hogy „ezek tényleg az én szempillám?” A módszernek és a festésnek köszönhetően ugyanis dúsabbnak és hosszabbnak tűnnek a pillák.

A szempilla lifting ára

 

A szépségiparban egyszerre sok tényező határozza meg egy szolgáltatás árát. Úgy, mint az élet más területein, itt sem biztos, hogy az árnak kell elsődlegesen szerepet játszani a döntéskor. Fontosabb talán az, hogy mennyire gyakorlott a szakember, elérhetőek-e pozitív értékelések a munkájáról és persze az is, hogy mit sugall magáról a különböző online felületein.

A szempilla lifting nem tartozik a legdrágább szolgáltatások közé, 6-20 ezer forint között szinte mindenféle árat találunk a különböző árlistákon a hazai stylistoknál. Külföldön ennél sokkal többe kerül a kezelés. Tőlünk nyugatabbra 60-150 eurót kérnek el egy szempilla liftingért, az Egyesült Államokban 100 dollárnál kezdődnek az árak.

Hogyan készül a lifting?

 

Az emelés folyamata ellazult állapotban, csukott szemmel történik és teljesen fájdalommentes. Leginkább ahhoz hasonlít az érzés, mintha egy szempillaspirált használnál. Egy alapos tisztítással indul a kezelés, hiszen fontos a zsír és szennyeződésmentes alap, érdemes smink nélkül érkezni a kozmetikushoz. A kontaktlencséket is jobb szemüvegre cserélni erre a kis időre.

Az alsó szempillákat öntapadós vagy hidrogél párnákkal különíti el a kozmetikus, abban az esetben,ha csak a felső szempillák esnek át a folyamaton. A csukott szemhéjon lévő szilikon párnákat érzékeny bőrűeknek is ajánlott, kíméletes összetevőkből álló ragasztóval illeszti a szemhéjra a szakember, majd erre szekciónként emeli fel a pillákat. Ezt követően kerül fel a göndörítő krém, majd a hatóidő lejárta után következik a fixáló krém és igény szerint a festék. A kevesebb, mint egy órás művelet után garantált a hetekig tartó csodás tekintet.

szempilla-lifting
Így készül a szempilla lifting

Kiknek ajánlott a lifting?

 

Erre a kérdésre a legegyszerűbb válasz az lenne, hogy mindenkinek ajánlott, aki szeretne természetesen ívelt szempillákat. Ennél azonban többet mond, ha részletezzük, melyek azok az élethelyzetek, amikor különösen jó megoldás a lifting.

„Kisgyermekes anyukaként sajnos sokszor csak 20 másodpercem van rendbe hozni magam. Hatalmas előny, hogy a reggeli, egyébként is zűrzavaros készülődésben nem kell a szempillaspirállal bajlódnom, mielőtt elviszem a gyerekeket az iskolába."

– mondta megkérdezésünkre egy szalon vendége, Brigitta, aki a harmadik gyermeke születése után egy játszótéri anyukától hallott először a liftingről.

„Egész évben keményen dolgozom, így szinte csak nyáron veszek ki szabadságot. A legforróbb hónapokban azonban imádok nyaralni, strandra járni, napozni a barátnőimmel. Amióta kipróbáltam a szempilla liftinget, nem kell attól tartanom, hogy a melegben vagy úszás közben elkenődik a sminkem. Imádom, ráadásul elképesztően sokáig tart és az egyébként is rövidke szempilláim végre látszanak.”

– örvendezett Krisztina, aki kéthavonta jár kezelésre.

“Soha életemben nem kaptam bókot a szempilláimért, ez még új nekem, szoknom kell. De azt már most észrevettem, hogy nagyon jó hatással van az önbizalmamra is a lifting, kár, hogy nem hallottam róla előbb.”

– mesélte Edit, aki ügyfélszolgálatosként dolgozik.

Kétségtelen, hogy további előnyei is vannak a szempilla liftingnek. Sokkal egyszerűbben készül, mint egy szempilla hosszabbítás. Nem kell irritációtól tartani és fájdalommentes. Nem tépi ki és nem teszi tönkre a szempillákat. Ráadásul ellenáll a sminknek, persze, ha nem használsz szemfestéket vagy tust úgy is jó, hiszen  így megspórolhatod a lemosással járó dörzsölést, amiért külön hálásak lesznek a pilláid.

A szempilla lifting népszerűségének a titka

 

Alapvetően három indokkal szokták magyarázni, hogy miért lett olyan gyorsan ennyire népszerű ez a módszer.

Az első és legfontosabb ok, hogy teljesen fájdalommentes. Ez nagy szó a szépségipar berkein belül, ahol makacsan tartja magát a közismert mondás, miszerint a szépségért meg kell szenvedni. Ez valóban igaz egy gyantázásra, a mitesszerek kinyomkodására vagy az erősebb, néha szándékosan maró hatású, savas krémkezelésekre és még sorolhatnánk. A szempilla lifting ezekhez a lehetőségekhez képest valódi felüdülés, hiszen akár relaxálni is lehet közben.

A lifting népszerűségének második oka az, hogy gyorsan elkészül. Ma már az idő a legnagyobb kincs, sosincs belőle elég. Ráadásul hajlamosak vagyunk a saját igényeink elé helyezni a családi kötelezettségeket, a munkát, a háztartást, a rokonok, ismerősök elvárásait. Nem csoda, ha sok nőnek alig jut ideje magára. Ez a legfeljebb egy óra nem olyan sok, hogy ne tudná megedni magának akár egy gyermeket nevelő, dolgozó nő is, az eredmény pedig nap mint nap pozitív energiával, önbizalommal képes feltölteni bárkit.

A lifting melletti harmadik legfontosabb érv a természetesség. Sajnos még mindig sokan hiszik, hogy a ragasztott szempilla természetellenes hatást kelt, a munkahelyi szabályok sok helyen egyenesen tiltják azt. Ez a hozzáállás onnan ered, hogy néhányan hajlamosak túlzásba esni és seprűszerű pillákat kérnek a stylisttól, aki pedig nem mond nemet a felkérésre. Valójába a műszempilla egy nagyszerű módszer és természetesen szép hatást kelt, ha jól van elkészítve. Azok számára, akik mégis inkább a „saját anyagnál” maradnának, de vágynak egy kis esztétikai tuningra, tökéletes megoldás a szempilla lifting.

Hogyan ápold a szempilláidat, hogy még tartósabb legyen a lifting

 

A szempilla lifting számos előnye közül az egyik, hogy nem igényel különösebb karbantartást. Persze nem tart örökké, hiszen a pillák maguktól is kiesnek és újranőnek, élettartamuk körülbelül 6-8 hét, de addig sem kell óvatoskodnod. Aludhatsz úgy, hogy az arcod a párnába fúrod, ha neked az esik jól. Ha úgy érzed, viszket a szemed, nem kell a kezedre ülnöd és összeszorított fogakkal várni, amíg magától elmúlik, mint egy műszempilla esetén.

Emellett nem tesznek benne kárt a sminklemosók, sőt még ápolhatod is a pilláidat a webshopunkban található vitaminos hidratáló folyadékkal.

Hogy mit ad a lifting, amely miatt egyre több nő veszi igénybe és egyre többen végzik el a tanfolyamot, hogy felvegyék ezt is a szalonjuk kínálatába? Íme:

  • Ívelt, hosszabbnak tűnő szempillák és optikailag nagyobbnak tűnő szemek
  • A lifting kíméletes, nem töri le a szempillákat
  • Megoldás azoknak, akiknek nincs idejük vagy nem szeretnének órákat tölteni pillázással
  • Látványos és hosszan tartó változást hoz azoknál, akiknek eredetileg egyenes vagy rövid szempillájuk van
  • Miután a festék elhalványult (kb. 3 hét), bátran használható a szempillaspirál a sötétítéshez, mert nem tesz kárt a liftingben
  • A megereszkedett szemhéjjal együtt a pillák is egyenesebben állnak, ezt korrigálhatja a lifting

A tökéletesen tartós eredményhez néhány egyszerű szabályt be kell tartani. Az első 24 órában tilos a szauna, az uszoda, a gőzfürdő és a krémek használata, ugyanis szárazon kell tartani a szempillákat. Ebben az időszakban még sminkelni sem ajánlott.

Néhány tanács kozmetikusoknak a liftinghez

 

Próbáld ki bátran! Egyre több nő kéri a liftinget, a növekvő igények pedig magukkal hozzák a kínálat elterjedését. Nem véletlen, hogy a szakemberek szerint is erősen addiktív (jó értelemben) a szempilla lifting. Vállalkozó nők egyre nagyobb számban sajátítják el a mesterséget és viszonylag szűk szolgáltatási repertoárral, megfelelő marketing mellett, tömött naptárral vágnak neki a következő heteknek.

A szempilla lifting egy viszonylag új lehetőség az ügyfeleidnek, ezért jó, ha minden időpontfoglaláshoz hozzá számolsz még egy kis időt, hiszen az újonnan érkezőknek lehet, hogy rengeteg kérdésük lesz. A leggyakoribb kérdésekről már volt szó, a legtöbben arra kíváncsiak, hogy meddig tart a kezelés, milyen tartós lesz a hatás és van-e valamilyen kockázata. Ez utóbbi alatt általában azt értik a hölgyek, hogy károsodhat-e a szemük, a bőrük vagy a szempillájuk. Ezekre a kérdésekre a tanfolyamainkon részletesen is kitérünk.

Mint minden szolgáltatás esetében, itt is érdemes türelmesen és részletesen elmagyarázni a készítés menetét, az alapanyagok összetételét és a hatóidőt. Ezzel nem csak megnyugtatod az ügyfeledet, de megerősíted benne azt az érzést, hogy jó kezekben van.

Vannak olyan kozmetikusok, akik nem vették fel a szolgáltatásaik közé a szempillaépítést, és nem is szeretnék a jövőben sem. Közülük mégis sokan elvégeznek egy lifting tanfolyamot, mert tudják, hogy nagyszerű kiegészítése ez a módszer az egyéb tevékenységeiknek és nem igényel olyan hosszadalmas és aprólékos munkát, mint a 2-3-4D vagy a volume szempilla hosszabbítás.

A liftinghez az is fontos, hogy a  szempilla tulajdonosa képes legyen nyugodtan feküdni. Ezt érdemes előre tisztázni, mert míg egy arckezelésnél időnként felülhet, mozoghat az ügyfeled, addig a szempillaemelésnél erre nincs lehetőség. Aki ezt nem tolerálja vagy terhessége utolsó heteiben van, és már kényelmetlen lenne neki ez a póz, jobb, ha még az elején tud erről és eldöntheti, hogy valóban szeretné-e.

Olyan is előfordulhat, hogy az ügyfeled nem pont pihenni és töltődni megy hozzád, hanem azért, hogy végre jól kibeszélje magát és megszabaduljon a terhektől, amik a vállát nyomják. Kozmetikusként tudhatod, hogy egy kicsit pszichológusnak is kell lenned, ezzel nincs semmi baj. Ami problémát jelenthet az az, ha az ügyfeled kézzel, lábbal kalimpálva magyaráz, erős az arcmimikája, netán észre sem veszi, hogy kinyitja a szemét. Ha a figyelmeztetésed ellenére is folytatja, hasznos lehet egy kellemes illatgyertya és valami megnyugtató halk zenét bevetni.

Ha szeretnéd megtanulni a szempilla lifting módszerét, szeretettel várunk képzésünkön.

Ezért válaszd a szempilla liftinget

 

Mindent összevetve a szempilla lifting egy nagyszerű módszer arra, hogy a természetesség határain belül maradva igéző pillákat és ápolt külsőt öltsenek a hölgyek. Elérhető áron, meglehetősen tartós megoldást nyújt arra a problémára, ha valaki ódzkodik a műpilláktól, a szempillaspirál használatától, vagy ha hosszú, dús, sötét, ám teljesen egyenes szempillákkal van megáldva és szeretne nőiességében egy kicsit jobban kibontakozni.

A lifting egy költséghatékony eljárás, ráadásul biztonságos is. Kozmetikusok, sminkesek, szépségterapeuták számára is egy nagyszerű lehetőség. Emellett fontos megemlíteni, hogy a kezeléshez szükséges, Best Lashes Pro webáruházban kapható minden termékre igaz, hogy nem tesztelték állatokon. 

Hasonló posztok