A kényes anyagiak: mennyi az annyi?

A kényes anyagiak: mennyi az annyi?

Ha új szakmába vágunk, jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyit is fogunk keresni? Kezdőként nem könnyű átlátni az anyagiakat, amikor valaki belevág a szempilla stylist szakmába, ezért most ebben igyekszünk egy kis segítséget nyújtani.

 

A szempilla stylist szakmának rengeteg előnye van, melyekről már korábban is írtunk. Ha lelkiismeretesen és ügyesen dolgozunk, akkor viszonylag gyorsan juthatunk el arra a szintre, hogy ez a munka stabil megélhetést biztosítson. De mennyit keres egy szempilla stylist?

 

A kezdeti kiadások

 

Minden kezdet nehéz, de ez ne ijesszen el! Ha új vállalkozásba fogunk, az elején viszonylag nagyobb összeget kell befektetnünk, de fontos megjegyezni, hogy a pillázás sok más szakmához képest nem igényel hatalmas induló tőkét.  Érdemes már az első lépések során minőségi oktatást és eszközöket választani, hiszen ez a “kezdőcsomag”, amivel indulunk a pályán, minden későbbi lépésünk alapja lesz.  A megfelelő oktatás kiválasztása az első lépés. Itt számos szempontot érdemes figyelembe venni, amelyeket egy korábbi blogbejegyzésünkben részletesen bemutattunk. Érdemes időt, energiát és pénzt áldozni rá, hiszen egy rossz oktatás akár el is ijeszthet a szempilla stylist szakmától, de akkor sem járunk jobban, ha nem kapunk megfelelő szakmai alapokat.  Az első eszközök és anyagok beszerzése a következő fontos lépés: jó minőségű eszközök nélkül lehetetlen minőségi munkát kiadni a kezünkből, pedig az első lépéseknél különösen fontos, hogy vendégeink elégedettek legyenek, és mielőbb stabil vendégkört alakíthassunk ki. Egy minőségi pillás kezdőszett ára körülbelül 35.000 Ft és 60.000 Ft körül mozog, a tartalmától függően. Szettben vásárolni azért érdemes ilyenkor, mert amikor még semmilyen eszközünk nincs, egy kis kedvezménnyel juthatunk hozzá mindenhez.

 

Mennyit keres egy szempilla stylist?

 

Sokszor kérdeztek bennünket is, hogy mennyibe kerülhet egy szempilla szett elkészítése. Egyértelmű, hogy kezdőként alacsonyabb árakkal érdemes dolgozni, majd ahogy egyre több gyakorlatot szerzünk, továbbképezzük magunkat, úgy a szettek ára is emelkedhet. Nagyon fontos tényező, hogy hol dolgozol! Ha a szalon frekventált helyen van, akkor egyértelműen magasabb lehet a szolgáltatás ára, mintha egy kevésbé felkapott környéken. Az is fontos, hogy a szalon milyen magas presztízzsel rendelkezik. Egy magára és munkájára igényes szempilla stylist kizárólag megbízható forrásból származó termékekkel dolgozik, és nem adja alább a legjobb minőségnél. Ez a záloga annak, hogy mindig minőségi szetteket készítsünk, és vendégeink elégedettek legyenek. Nagyon fontos eloszlatni azt a tévhitet, hogy az olcsó szett csak rossz lehet! Bármilyen ügyes a stylist, ha a vendégköre nem engedheti meg magának a magas árat, akkor könnyen lehet, hogy olcsóbban fog dolgozni, mint esetleg egy kevésbé profi, de “jobb környéken” dolgozó stylist. Természetesen az irreálisan alacsony áron dolgozó pillásoknál jogosan merül fel a gyanú, hogy nem a megfelelő anyagokkal vagy szaktudással rendelkeznek.

 

Milyen költségek merülhetnek még fel?

 

Egy vállalkozás üzemeltetése folyamatos odafigyelést igényel. Minden hónapban felmerülő költség az anyagok beszerzésén túl a bérleti díj, az adó, illetve a könyvelési díj, ha egy könyvelőt bízunk meg ezzel a feladattal. Szempilla stylistként a legkézenfekvőbb vállalkozási forma a KATA, ez az egyszerűsített adózási forma viszonylag alacsony költségekkel és adminisztrációs teherrel jár. A marketing költségekről sem érdemes megfeledkezni! Szinte kötelező, hogy elindíts egy szakmai Instagram profilt, ahol a munkával kapcsolatos posztokat osztod meg. Tulajdonképpen egy ingyenes reklámfelületet kapsz általa, de fontos, hogy folyamatosan tölts fel munkákat, időt és energiát fektess a posztolásba és az érdeklődőkkel való kapcsolattartásba. Manapság egyre valószínűtlenebb, hogy “maguktól” jönnek követők, ezért érdemes olyan marketing aktivitásokat is kitalálnod (például együttműködés más profilokkal), melyek hírét viszik az oldaladnak, és így minél több követőre tehetsz szert.

 

A folyamatos fejlődés nem maradhat el

 

A klasszikus 1D alapképzést követően, ha ez a technika már rutinszerűen megy, következhet a 2D, majd a volume technikák elsajátítása. Minél több stílusban vagy otthon, annál változatosabb lesz a munkád, és a vendégek is nagyobb valószínűséggel találják majd meg az őket érdeklő szolgáltatást. A volume és mega volume stílus általában drágább, így ezekkel nagyobb árrést érhetsz el.  A szempilla stylist szakma gyorsan fejlődik, mind az eszközök és anyagok, mind az újabb technikák terén. Érdemes folyamatosan figyelni az újdonságokat, hiszen vendégeink úgyis érdeklődni fognak utánuk. Folyamatosan érdemes továbbképzéseken, workshopokon részt venni, hiszen így tökéletesíthetjük a technikánkat, tanulhatunk egyre többet, és emelkedhetünk a szakma legjobbjai közé. Érdemes idővel egy picit kitekinteni a szűk értelemben vett szakmánkból is. A szempilla lifting például nagyon jól kiegészítő szolgáltatás lehet egy szalonban, újabb érdeklődőket vonzhat, és azoknak is érdekes lehet, akik valamilyen okból nem tudnak vagy nem szeretnének műszempillát viselni.

Hasonló posztok